Ismet Ramovic: Rasim Ljajić je naručivao ubistva, otmice djece, vlada drogom i kriminalom u Novom Pazaru!

ramovicNovi Pazar – U exkluzivi za SANDŽAK TV Ismet Ramović, jedan od aktera  otmice djeteta iz porodice Starčanin  je iznio nekoliko veoma teških optužbi na račun  ministra Rasima Ljajića, za koje je lični svjedok u periodu od 2000. do 2006. godine.

On je optužio Ljajića da ga je podsticao, nagovarao, i predložio  mu otmicu, a zauzvrat bi mu na, unaprijed dogovorenoj robiji od 5 godina, svakog mjeseca isplaćivao po 3000 eura i slao pakete u zatvor.

Otmice kao sredstvo za jačanje političkog uticaja

Također je rekao da je Rasim Ljajić vrh organiziranog kriminala  u Sandžaku sa veoma jakim vezama u Beogradu i širom Srbije, dodavši da je on i glavni organizator trgovine drogom.

Ramović je rekao da je Ljajić pomenutom otmicom htio da učvrsti svoj položaj kod pazarskih biznismena i da se nakon nje predstavi kao njihov zaštitnik koji će preko svojih ljudi na položajima zaštiti njihove porodice i biznis kojim se bave. A ujedno se kako Ramović veli imalo za cilj oprati prljavi novac od prodaje droge.

svjedokkriminala

U jednom razgovoru kad je Rasim Ljajić, a ja sam bio član stranke SDP, obilazio istaknute članove od bajrama, rekao mi je da razgovaramo nešto, rekavši: “Dobro, ti živiš, ali ti si inteligentan čovjek i nije tu tvoj domet, ti možeš  da napraviš mnogo više. I tako u nekom neobaveznom razgovoru predložio mi je da učinim nešto za njega, pitao sam ga šta, on je rekao nešto što će da uzburka javnosti što će da ojača moju poziciju. Onda mi je predložio da isceniramo otmicu tog malog Starčanina, izjavio je Ismet Ramović.

Ljajić finansijski zbrinjava svoje tajne agente

On je rekao da mu je ministar Ljajić u zatvor slao novac preko Predraga Peđe Stojanovića bivšeg dekana Pravnog fakulteta u Kragujevcu, poznatog po aferi „Indeks,“ kao i preko izvjesne Marije Tošić iz Trstenika i Veroljuba Brade Anđelkovića iz Kruševca.

“Neka se provjeri koliko sam eura donio iz niškog zatvora, Kahroprimio, potpisao, nek se provjeri  moja kupovna moć u kantinu ja sam bukvalno bacao pare, neka se provjeri, odakle mi te pare?!  Neka se provjeri kako sam bio uhapšen, bez žute banke, ruke na leđa, banku žutu imao nisam. Ko mi je slao pare: Marija Tošić iz Trstenika, Veroljub Brada Anđelković iz Kruševca i Predrag Peđa Stojanović iz Kragujevca, ističe Ramović”.

Pokušaj atentata na Ugljanina i pokušaj otmice njegovog sina

Ramović je optužio Ljajića da je spremao atentat na Ugljanina u periodu kada je ovaj bio gradonačelnik Novog Pazara. Ubistvo je trebao da izvrši izvjesni Miljenko Sokoč iz Han Pijeska, bivši major u vojsci Republike Srpske. On je po riječima Ramovića,  na insistiranje Ljajića nekoliko dana boravio u Novom Pazaru i pratio kretanje Ugljanina kojeg su tada danonoćno čuvali i vodili od kuće do gradske uprave.

Navodni atentat je trebao biti izvršen sa bedema u centru grada. Ramović veli da ne zna zašto se od atentata odustalo, dodajući da je postojavao i plan B, o otmici Ugljaninovog maloljetnog sina koji je tada išao u OŠ 28. novembar. Bilo je dogovoreno sa čuvarem Ugljaninovog djeteta da dobije udarac pištoljoem u glavu kako bi se opravdao zbog otmice, veli Ramović. Međutim i od toga se odustalo iz njemu nepoznatih razloga.

“Podsjetit ću te gospodine Rasime na našeg zajedničkog prijatelja Miljenka Sokoča iz Pijeska, podsjetit ću te na njegov zadatak zbog kojeg je on dolazio u Novi Pazar, kada je sa Bedema htio da likvidira Sulejmana Ugljanina. Kada je trebalo da se uzburka novopazarska javnost, onda se angažovao Miljenko Sokoč, čovjek izuzetno brutalan, čovjek s kojim kada bi razgovarao pola sata ne bi ti baš bilo svejedno, čovjek kome se iz očiju vidi krv, kome je lakše ubiti čovjeka, nego reći dobar dan.

On je tri, četiri dana sa Bedema posmatrao Sulejmana Ugljanina koga su vodili od kuće do opštine i od opštine do kuće,bilo jedogovoreno da ga ubije sa Bedema, ne znam zbog čega su odustali.A nakon toga su prešli na varijantu B, a to je da se otme njegov sin. Međutim i od toga se odustalo iz njemu nepoznatih razloga.

Ubistvo taksiste iz Megataxija

Ramović je rekao i da je rahmetli Mirza Radonjica u aprilu 2007. godine ubijen greškom umjesto njegovog sina, koji je tog kobnog dana, na insistiranje Mirze zamijenio smjenu na radnom mjestu vozača Mega taksija. On je dodao da je Mirzu likvidirao izvjesni Mika Domac iz Prijepolja, tvrdeći da je još u niškom zatvoru o svemu obavijestio policijske organe. Ubistvo je organizirano sa ciljem da se on zaplaši.

“Moji sinovi su tada radili u Mega taxiu za pare,dva mjeseca nakon mog hapšenja, moj sin koji je radio u prvoj smjeni,jer nije smeo da radi u trećoj smjeni od straha,došao je rahmetli Mirza koji je inače bio njegov kolega,i iz svojih ličnih potreba Mirza ga je  zamolio da taj dan mijenjaju smjene, Denis je ostao da radi uvečer, a Mirza u prvoj smjeni, Mirzu su preko dana likvidirali. Mirzini likvidatori su došli iz Prijepolja, poznati Mika Domac koga zna čitav Kape Dom. Policija je registrovala da čovjek koji hramlje jeste on, prepoznali su ga očevidci da je čovjek koji hramlje ušao u auto, odveo Mirzu na đurđeve stupove, gdje su ga i likvidirali”, kaže Ismet Ramović.

Ubistva kao sredstvo zaplašivanja neprijatelja

Govoreći o ubistvu rahmetli Ruždije Durovića ustvrdio je da je on ubijen od strane Ertana Gegića zato što je Tane dobio nalog od ovih iz SDP kako bi zaplašili ove u SDA. Sa Gegićem je zajedno bio u zatvoru i slušao ga kako izjavljuje „neće mene dati moja stranka.“ On je pozvao nadležne da provjere nadzorne kamere u novopazarskom zatvoru i vide ko je sve iz SDP obilazio Gegića i donosio mu pakete. Isto tako traži da se provjeri i dokumentacija u niškom zatvoru i utvrdi preko kojih lica je njemu lično Rasim Ljajić uplaćivao novac i slao pakete.

Meho Mahmutović – čovjek od povjerenja Rasimu Ljajiću u Novom Pazaru

Ismet Ramović je za Meha Mahmutovića ustvrdio da je glavna Ljajićeva poluga u vlasti u Novom Pazara, rekavši da zna od koga je Meho uzimao mermer i ostali materijal za izgradnju kuće, odnosno velelepne vile u blizini garada.

Ramović  je izjavio da od javnog svjedočenja očekuje…

“Iskreno očekujem, kao prvo, da se narod probudi, drugo, da možda večeras ne dočekam noć, a treće da budem uhapšen”. (Izvor: sandzakpress.net)

Comments are closed.