Rafet Husović – Pazarci neće pristati da glavni grad Sandžaka budu Pljevlja

husovic-kod-dukanovica-poljoprivreda-ili-mjesto-potpredsjednika-vlade-slika-186665Predsjednik Bošnačke stranke (BS) i potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović izjavio je da optužbe muftije Zukorlića na njegov i račun Islamske zajednice u Crnoj Gori nemaju utemeljenje.

O Pljevima kao glavnom gradu Sandžaka Husović je kroz smeh kazao da to „Pazarci neće dozvoliti“.

O optužbama muftije Zukorlića da su on i reis Fejzić saradnici tajnih službi Husović je kazao da svaki uspješan na Balkanu ne može da prođe bez takvih „karakteristika i optužbi“.

husovic-usmjericemo-strane-investitore-da-ulazu-sjeveru-slika-75225-410x249

„To da li je reis ili ja saradnik ovih ili onih službi mi možemo da kažemo i za njih da su saradnici raznih službi. Mi se rukovodimo da ono što mi radimo u Crnoj Gori i naš mir i harmoniju prenesemo na drugi dio Sandžaka. Mislim da prvo treba rešiti svoje dvorište u svojoj kući u svojoj čaršiji pa onda prelaziti na tuđe“ rekao je Husović aludirajući na optužbe.

O problemima u Islamskoj zajednici i mešanju Zukorlića na polju na kojem deluje Rijaset Crne Gore, Husović je kazao da u Crnoj Gori deluje jedinstvena Islamska zajednica koja je primer u Regionu kako se vodi jedna institucija.

„Vlada Crna Gora i država podržavaju jedinstvenu Islamsku zajednicu koji ne pokušavaju da stvaraju paralelne islamske i druge institucije, a preko tog sporazuma zaštitili smo islamsku zajednicu od paralelnih NVO islamskih zajednica i taj prelaz problema iz Novog Pazara ne može da se desi kao što se to dešava u Novom Pazaru“,kaže Husović.

dukanovic-legitiman-je-prigovor-savjesti-oko-himne-slika-186662

Na pitanje novinara televizije Atlas o osnivanju nove bošnjačke partije u Crnoj Gori koju predvodi Kalač, Husović je rekao da su birači u CG već zauzeti i da je većina njih odavno odlučila za koga glasa.

“Birači u CG su zauzeti svi imaju svoje partije. Ona ne može da utiče na naše birače jer je to partija lokalnog karaktera. Pokazaće se na prvim lokalnim izborima jesam li bio u pravu“, rekao je Husović.

Predsjednik BS je kazao da se ova partija usključivo vezuje za muftiju Zukorlića i da se partija u Sandžaku vezivala za njega, međutim kako je kazao Husović oni su se razišli.

„Ovde isključivo mislim da je to filijala Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka. Ona nema upliva u biračkom telu, oni će pokušati da u Rožajama nešto urade obzirom da je i predsjednik Kalač i ljudi koji ga podržavaju na tom polju iz Rožaja i upravo se na to misli“, kazao je Husović. (rtv)

Comments are closed.