Protesti u Podgorici: Demonstranti jurišali ka Vladi, policija upotrebila suzavac – Video

podgorica_demonstracijeCrnogorska policija sukobila se danas sa grupom demonstranata koji su pokušali da probiju policijski kordon kod zgradi Vlade u Podgorici. Demonstranti su bacali kamenice na policiju koja je bacila suzavac. Grupa od nekolikom stotina demonstranata krenula je ka zgradi Vlade uzvikujući: “Ostavke, stavke!”, “Milo lopove!”, “Dolje Ranko, dolje Filip!”.
Sukob policije i demonstranata tokom protesta u Podgorici

Do incidenta je došlo kada je jedan od učesnika protesta pokušao da probije barikadu postavljenu na uglu ulica Stanka Dragojevića i Karađorđeve, na nekoliko desetina metara od ulaza u Vladu. Jedan policajac je pendrekom udario demonstranta, a potom su učesnici protesta kamenicama zasuli policiju.

Uskoro je policiji stiglo pojačanje, a potom su ispaljeni suzavci. Demonstranti su potisnuti ka Njegoševom parku, preko puta Skupštine. U protestu su povređena i dvojica policajaca.

Reporter “Vijesti” javlja da je na ulici više velikih kamenica, koje su demonstanti bacali. Razbijeno je i staklo na zgradi Atlas grupe.

Nakon neuspješnog pokušaja da one koji su blokirali ulicu ubjedi da se sklone, policija je privela demonstante, među kojima je i novinar Marko Milačić, prenose “Vijesti”.

Demonstracije prati veliki broj novinara

U Klinički centar su zbog lakših povrjeda upućena dva policajca.
Na licu mesta stigle su i specijalne policijske jedinice. Protest je organizovala fejsbuk grupa “Revolucija u Crnoj Gori – svi na ulice”.

Fejsbuk grupa “Revolucija u Crnoj Gori – svi na ulice” najavila je juče da će organizovati u subotu protest ispred zgrade crnogorskog parlamenta u Podgorici, na kojem će tražiti smjenu aktuelne vlasti, po uzoru na dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Oni su, kako prenose današnji podgorički mediji, pozvali građane da u subotu izadju na ulice i zatraže smenu vlasti, a najavljena je i blokada centralnih saobraćajnica u Podgorici. (blic)

podgorica_demonstracije

Comments are closed.