Prošli izbori – Novi Pazar se guši u smeću!

SmeceNPNovi Pazar – Radnici JKP “Čistoća” stupili su u ponedjeljak u generalni štrajk zbog blokade računa, rečeno je agenciji SANAPRESS.

Grad je pun smeća, a radnici kažu da zbog nedostatka goriva ne mogu sa kamionima da izađu na teren. Problemi u tom preduzeću natjerali su zaposlene da se za svoja prava bore stupajući u štrajk.

Neisplaćene zarade, nedostatak novca za uplatu ličnih dohodaka i loši uslovi rada izazvali su radikalan potez. Generalni štrajk će biti nastavljen sve dok se ne ispune zahtjevi, odnosno do isplate neiplaćenih plata.

Da bi se vratili na svoja radna mjesta, neophodno je da gradska uprava kao osnivač, nađe način da im isplati zaostale zarade za ovu godinu. Aktuelni štrajk u JKP ” ČISTOĆA” nije novina, ako se zna da su se radnici ovog preduzeća i tokom prošle godine u više navrata za svoja prava borili izlaskom na ulice, tražeći isplatu zaostale mjesečne zarade.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović obećao radnicima novopazarske “Čistoće” u narednih nekoliko dana novembarske plate, a iznosačima smeća i vozačima i decembarske.

Prema podacima Narodne banke Srbije račun JKP “Čistoća” je u neprekidnoj blokadi od 15. juna 2013. godine za iznos od 4 miliona i 740 hiljada dinara.

SmeceNP

Comments are closed.