Press konferencija kandidatkinja za narodne poslanike BDZ: “Napad na Seada Šaćirovića je napad na sve nas”

kzs-zenska-mrezaNa konferenciji za medije Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka održanoj 21.02.2014. g. prisutnim medijima obratila se generalni sekretar i kandidatkinja za narodnog poslanika u Parlamentu R. Srbije, dr Amela Lukač Zoranić, koja je na početku predstavila kandidatkinje ispred BDZ Sandžaka na listi za predstojeće parlamentarne izbore:

 

 

 

1. Amela Zoranić, univerzitetski profesor iz Novog Pazara;
2. Mersija Camović, master germanista iz Sjenice;
3. Atifa Šaljić, profesorica u Osnovnoj školi iz Tutina;
4. Jasmina Nikšić, dipl.pravnik iz Novog Pazara;
5. Sabira Hadžiavdić, profesor iz Prijepolja;
6. mr. Misala Pramenković, profesor islamskih nauka iz Tutina;
7. Ramiza Karišik, penzionerka iz Sjenice;
8. Fikreta Suljović, ekonomista iz Beograda;
9. Alisa Talović, sociolog iz Prijepolja;
10. Muradija Nokić, penzioner iz Novog Pazara;
11. Rijalda Muhović, profesorica u Srednjoj školi iz Sjenice;
12. Bahra Plojović, master pedagoških nauka iz Novog Pazara.

Dr Amela Lukač Zoranić je nakon predstavljanja kandidatkinja istakla da je Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka politička partija koja se zalaže za duhovne i tradicionalne vrijednosti i izrazito poštuje ulogu žene u društvu, smatrajući da je žena stub porodice, stub društva.

“Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka aktivno uključuje žene u ostvarivanju svojih programskih načela zalažući se za prava žena, za rodnu ravnopravnost i socijalnu uravnoteženost.

BDZ Sandžaka svoje stavove potvrđuje i činjenicom da se 12  žena nalazi na listi za narodne poslanike ove političke partije, te da će Sandžak po prvi put u Parlamentu  Republike Srbije pored predstavnika muškog pola imati i žene narodne poslanike koje će se boriti za ostvarivanje prava na bolju budućnost za sve građane.

Mi kandidatkinje BDZ Sandžaka najoštrije osuđujemo  napad na kandidata za narodnog poslanika sa naše liste, g. Seada Šaćirovića, smatrajući da je to udarac ne samo na g. Šaćirovića lično već na naše nacionalne i duhovne vrijednosti uz osudu svih političara koji ne prezaju od zadiranja u privatnost i ubeđenja pojedinaca.

Da li su pomislili kako su se osjećale majka, supruga, sestra i ćerka gospodina Šaćirovića nakon medijske hajke na njegov lični kredibilitet, prozivajući ga, zarad  neznatnih političkih poena, ženomrscem.

Žalosno je da su ove neosnovane optužbe pokrenute od onih koji se predstavljaju kao zastupnici ljudskih prava.

Pozivamo sve pripadnice lepšeg pola, da se uključe u sve društvene procese i pokažu da smo sve mi važan faktor u kreiranju svetlije budućnosti”, zaključila je gđa Lukač Zoranić.

Informativna služba BDZ-a (bdzsandzaka.org)

kzs-zenska-mreza

Comments are closed.