Preševska dolina će proglasiti Autonomiju 28. novembra

liderettIzvor novinske agencije “Preševo​​”, izjavio je da će na današnji dan 28. novembra vjerovatno biti objavljena “autonomija Preševske doline” u skladu sa sprovođenjem referenduma 1 i 2 marta 1992 .

Danas je Dan zastave u Preševskoj dolini koji će biti u znaku pobune i masovnih protesta protiv politike Beograda, koja radi protiv albanskog stanovništva u Medveđi, Preševu i Bujanovcu obavještava novinska agencija “Preševo​​” .

Zvaničnici iz općine Preševo ​​su najavili da će Skupština opštine Preševo ​​28. novembra , održat sjednicu u čast Dana zastave, gdje će potom izaći sa izjavom osuđujući antialbansku politiku Beograda i sa dodatnim zahtjevima za rješavanje krize u Preševskoj dolini.

Izvor, novinska agencija “Preševo ​”, izjavio je i da će vjerovatno biti objavljen dan “autonomije Preševske doline” u skladu sa sprovođenjem referenduma 1 i 2 marta 1992 godine.

Nakon toga će se održati proteste u centru Preševa​, na mjestu gdje je uklonjen spomenik UCPBM. (kokaj.net)

ZASTAVA VAN ZAKONA

Albanci su jedina nacionalna manjina u Srbiji čiji nacionalni savjet još nema svoju zastavu, već umjesto nje koristi državnu zastavu južnog susjeda. Isticanje tuđih simbola, prema srpskim zakonima, nije dozvoljeno.

Comments are closed.