Predstavljamo vam prosječnog popisnog instruktora iz reda srpskoga naroda!

b_615_0_16777215_00_images_slike_denisSrpske obavještajne službe su dugi niz godina radile na pripremi za Popis 2013. i sve isplanirale do najsitnijeg detalja. Pored zbunjivanja Bošnjaka na već poznate načine, učinili su sve da u samom postupku popisa važne uloge igraju njihovi kadrovi.

Vidjeli smo već kako djeluje direktor Zavoda za statistiku BiH, koji je sve učinio da nas bude što manje, a popisne komisije u pojedinim gradovima su priča za sebe. Dobijamo sve više informacija da su za “instruktore” iz reda Bošnjaka uglavnom primljeni podobni kadrovi koji su odranije poznati kao antibošnjaci, ali su eto “slučajno” najbolje položili testove, pa sad oni imaju za zadatak zaplašiti popisivače i one koji žele doći da se popišu (ima časnih izuzetaka, koji su se nekakvim čudom probili tamo), što im prilično polazi za rukom. Predstavit ćemo vam jednog takvog i dokumentovati njegov predan rad na zbunjivanju i zastrašivanju Bošnjaka.

On je popunio kvotu za instruktora koja pripada Bošnjacima, ali ne krije da na svijetu najviše mrzi Bošnjake i djeluje protivzakonito, jer po zakonu o popisu on bi morao biti neutralan.

Iz Živinica sam dobio ovo pismo sa molbom da ga objavimo, kao i “screenshot” slike komentara ovog velikosrbina:

“Popis stanovništva u Bosni i Herecegovini počinje za dvanaest dana. Pripreme oko vrlo važne buduće odrednice, kako države tako i tri konstitutivna naroda koji žive u njoj su u toku. Također, obuka instruktora i popisivača je u završnoj fazi.
Ulog je očito veliki. Brojne su propagande koje se proteklih dana i mjeseci vode raznim sredstvima. Na društvenim mrežama su najzastupljenije. Animozitet pojedinaca prema ustavno utemeljenom narodu, Bošnjacima, najviše je izražen.

Posljednjih dana antibošnjačku propagandu vodi član popisnog tima sa područja općine Živinice.
Denis Šišić iz miješanog braka, u svojstvu instruktora na budućem popisu stanovništva na Facebook društvenoj mreži ismijava sve one koji se osjećaju kao Bošnjaci. I pored brojnih komentara Bošnjaka, ali i onih koji nisu, na toleranciju, isti se oglušio.

„Ja ne zauzimam bošnjačko mjesto, nigdje i nikad nisam. Idi u džamiju i moli Boga da vas bude preko 50%, ukoliko ti je to toliko važno…”
„Molim vas da mi se javite u inbox da vam se mogu izraziti na sebi svojstven način o nacionalnom pitanju! Hajmo sad svi Bošnjaci razgulite sa ovog posta” – neki su od komentara Šišića.

denis_3

denisss_2

Zanimljivo je istaći da Šišić nijednom nije spomenuo postupke niti propagande Hrvata i Srba, kao i torture koje proživljavaju Bošnjaci – povratnici.
Svaki razuman građanin postavlja pitanje, da li je moguće da jedan popisivač i instruktor smije vršiti takvu propagandu javno?
Također, nameće se pitanje da li će isto uraditi prilikom samog čina popisa stanovništva, vršiti pritisak na popisivače da rade drugačije od onog kako se građani izjasne!?

I na kraju, da li će odgovorni iz općinske popisne komisije sankcionirati ovakve postupke i ponašanje, te isključiti iz popisnog tima ovakve članove koji javno vrše propagandu protiv jednog naroda!?”

Pored ovakvih “instruktora” ima i nekih naših koji nisu uopće zlonamjerni, ali su ih izabrali upravo znajući da će tako raditi, pa oni danonoćno bombardiraju popisivače sa članovima “Zakona o popisu”, pogotovo one gdje navodno mogu biti kažnjeni za nešto.

Kad sam već kod tog zakona, moram reći da je to prdačina kakvu svijet nije vidio i da na sve liči, osim na zakon. Mogao bih dugo nabrajati nebuloze tog nazovizakona, ali da navedem samo dvije. U jednoj stavki stoji da odsutne osobe može popisati “odrastao” (?!?) član domaćinstva. Očito da će o tome koliko je ko odrastao odlučivati ovi poput Šišića.

U drugom članu stoji da se u stalne stanovnike BiH ubraja onaj ko je tu došao prije početka popisa ( u zadnjoj godini) i NAMJERAVA ostati najmanje godinu dana(?!?)! Ko će to vidjeti šta ko namjerava? Opet Šišić ili će angažirat babu vračaru?!

Kad ovom pridodam da je popis 100% “na riječ”, bez ikakvih dokumenata i dokaza, sa kakvim onda zakonom “instruktori” plaše posivače bošnjačke nacionalnosti i čije instrukcije dobivaju, valja se zapitati.

Apelujem ponovo na sve koji odu iz dijaspore na popis, da idu u mjesta prijeratnog boravka, pa ako im je srušena kuća neka idu u Popisne centre i popišu svu porodicu sa izjavom da žive tu i da će ostati živjeti VJEČNO!

Oni koji ne mogu nikako otići neka pošalju zamjene iz zajedničkog domaćinstva sa jasnim instrukcijama kako će ih popisati. Taj treba naglasiti da ste privremeno odsutni ZBOG POSLA i da se svakih nekoliko mjeseci vraćate kući, kao što i jeste u stvarnosti!

Ko god imadne kakvu neugodnost neka se javi na mail:
saffmagazin@yahoo.com; saffovac@yahoo.com; redakcija@bosnjaci.net; tarik.zaimovic@efsa.unsa.ba

Piše: Muhamed Mahmutović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *