Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u dresu s obilježjima BiH otputovao u Brazil bodriti Sušićeve „Zmajeve“

dragan-covic0615Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović otputovao je u Brazil na Svjetsko nogometno prvenstvo.

Čović je, kako su ranije mediji objavili, pratio prvu utakmicu reprezentacije Hrvatske protiv domaćina Brazila. Pojavila se njegova fotografija u dresu Hrvatske, sa zastavom hrvatskog naroda i napisom Mostar.

No, uoči nastupa Sušićevih „Zmajeva“ u dvoboju protiv Argentine, do javnosti je dospjela i njegova fotografija u dresu s obilježjima BiH. Uz Čovića je snimljen i bh. folk pjevač Enes Begović, javlja Klix.ba.

Čović se slikao se i bh. navijačem Kerimom Sačakom iz Zenice, koji je nosio dres s ljiljanom i natpisom Zmajevi.

Na ovaj način Čović je odao poštovanje i reprezentaciji zemlje čiji je dužnosnik i u kojoj živi, što se do sada rijetko moglo vidjeti od najviših dužnosnika hrvatskog naroda u BiH.

Čović je uoči odlaska u Brazil za Klix.ba rekao kako BiH, kao i Hrvatska, ima šanse zaigrati u drugom krugu SP-a.

– BiH nije mogla dobiti boljeg protivnika za prvu utakmicu od Argentine. Mislim da BiH reprezentacija u ovom trenutku stoji puno bolje, u jednom je potpuno drugačijem zaletu u odnosu na druge reprezentacije. Međutim, opet bilo nije bitan samo rezultat, bitan je dojam koji će se ostaviti, kaže Čović.

dragan-covic0615

Comments are closed.