Predizborni skup SDA Sandžaka u Deževi

enis_imamovic_dezevaStranka demokratske akcije Sandžaka je u nizu svojih predizbornih aktivnosti održala skup u novopazarskom naselju Deževa.

Skupu su se obratili potpredsjednik SDA Sandžaka Enis Imamović, predsjednik gradskog odbora Stranke za Novi Pazar Alija Zumberović, Predsjednik Asocijacije mladih Edin Gudžević i predsjednik mjesnog odbora Deževa, Adem Crnovršanin.

Enis Imamović je u svom obraćanju okupljenim mještanima poručio da Bošnjaci moraju shvatiti ozbiljnost predstojećih izbora i pozvao ih da u što većem broju izađu na izbore 16.marta i podrže jedinu bošnjačku opciju koja se nalazi pod rednim brojem deset.

Predsjednik SDA Sandžaka, ogranak u Novom Pazaru, Alija Zumberović je naglasio da samostalan izlazak Stranke na izbore ima za cilj da okupi bošnjačke glasove i da se na taj način spriječi osipanje glasova Bošnjaka u Sandžaku.

Edin Gudžević je na skupu istakao činjenicu da je SDA Sandžaka bila i ostala oslonac Bošnjaka, te da se na ovim izborima Bošnjaci moraju izboriti za svoj poslanički klub u Skupštini Srbije, kako bi imali mnogo veći uticaj u donošenju važnih odluka. (sda)

10002996_686934461365864_2135275351_n

Comments are closed.