Pozivam javno tužilaštvo da ispita poslovanje ministra Ljajića

sead-sacirovic-TVProsto je neshvatljiva šutnja tužilaštva, policije i sudstva po pitanju sve češćih optužbi građana i medija na kriminalno poslovanje ministra Rasima Ljajića i njegovih saradnika. Zadnji natpisi sandžačkih medija o kriminalnim radnjama ljudi bliskih Ljajiću, počevši od gradonačelnika Meha Mahmutovića koji u vrijeme krize podiže vile i zida nove kuće nelegalno i bespravno, pa preko izvjesnih tajkuna koji uz pomoć Ljajićeve rodbine “peru” kriminalom steceni novac, izazivaju veliku ogorčenost i zabrinutost građana, posebno zato što nadležne službe šute i povlače se pod naletom političke mafije oličene u liku i djelu Rasima Ljajića.

Oštro osuđujem takvo ponašanje nadležnih organa i ujedno ih pozivam da konačno počnu da rade svoj posao i ispitaju način poslovanja imperije pomenutog ministra, koji se prije nekoliko mjeseci sam isčudavao na Regionalnoj televiziji stepenom korumpiranosti njegovih političkih saradnika koji su na vlasti u Novom Pazaru.

Rasim Ljajić: Moj kadar u SDP je nesposoban, kriminalan i zato je bankrot Novog Pazara neminovan

Takode pozivam vicepremijera Aleksandra Vućića da dio borbe protiv kriminala prenese na Sandžak i u Novi Pazar, te da konačno Rasima Ljajića privede pravdi. To je najmanje što Sandžaklije očekuju od gospodina Vućića.

Sead Saćirović
Predsjednik IO BDZ Sandžaka
Šef odborničke grupe BDZ Sandžaka u gradskom parlamentu u Novom Pazaru (bdz.org.rs)

Comments are closed.