Poruka reisu-l-uleme Muftiji Zukorliću: ‘Iskreno Vam hvala za veliki doprinos koji ste dali Islamskoj zajednici’

images2BiH – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je čestitku dr. Mevludu Dudiću povodom izbora za predsjednika Mešihta Islamske zajednice u Srbiji i pismo zahvale muftiji Muamer ef. Zukorliću za njegov doprinos, s pozicije predsjednika Mešihata, razvoju Islamske zajednice u Srbiji.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović u pismu upućenom muftiji Muamer ef. Zukorliću iskazao je zahvalnost za njegov doprinos, s pozicije predsjednika Mešihata, razvoju Islamske zajednice u Srbiji. U pismu Reisu-l-uleme se ističe:

– Poštovani muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić,

Nakon izbora dr. Mevluda Dudića za predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, predstavlja mi veliko zadovoljstvo da, kao reisu-l-ulema i vrhovni muftija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, iskažem Vam iskrenu zahvalnost za veliki doprinos koji ste dali uspostavljanju i razvoju organa i ustanova Islamske zajednice tokom vršenja dužnosti predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Sandžaku i Srbiji u proteklih dvadeset godina.

Sebi svojstvenom energijom i entuzijazmom, odvažnošću i požrtvovanošću dali ste snažan pečat veoma složenim događajima u jednom teškom vremenu za našu Zajednicu. Pokazali ste znanje i vještinu, dostojanstvo i hrabrost o čemu zorno svjedoči ukupan razvoj Islamske zajednice, posebno izuzetan uspjeh obrazovnog i socijalnog sistema Zajednice, ali i Vaš hvalevrijedan trud u zaštiti temeljnih prava i sloboda muslimana u Srbiji.

Iskazujući Vam zahvalnost na uspješnom radu i neosporno značajnim rezultatima za dobrobit Islamske zajednice i muslimana, raduje me nastavak zajedničkog rada na daljem razvoju i stabilnosti Islamske zajednice i unapređenju položaja muslimana na Allahovo i zadovoljstvo svih onih koji su nam povjerili emanet vođenja naše Zajednice, navodi se, između ostalog, u pismu Reisu-l-uleme muftiji Zukorliću. (rijaset)

Comments are closed.