Porodica Hazirović: ‘Novopazarski ginekolozi nam ubijaju bebe!’

563b5dd5f1a0e931af28e03a9bb3b8c8_XLNovi Pazar – Supružnici Lidija i Almin Hazirović iz Novog Pazara podnijeli su krivične prijave protiv dvoje doktora Opšte bolnice u ovom gradu okrivivši ih da su neznanjem i nepreduzimanjem potrebnih mjera doprinijeli da izgube bebu, lišili ih daljeg potomstva, a Lidiju “doveli do ivice smrti”.

Lidija Hazirović je na konferenciji za novinare prepričala dešavanja od 8. decembra prošle godine, od prijema u Hitnoj pomoći, višesatnog boravka na Ginekološkom odjeljenju, preko transporta do Kragujevca i operacije u tamošnjem Zdravstvenom centru.

“Zbog jakih bolova u stomaku sam se javila doktorima koji 12 sati nisu mogli da utvrde uzrok toga. Meni je pukla materica i beba je bukvalno šetala po stomaku, a oni su tvrdili da sam razmažena, da nije ništa strašno, da imam urinarnu infekciju i bolove u bubrezima”, izjavila je Lidija.

Ona je dodala i da su joj doktori u Kragujevcu spasili život, rekavši da je imala sreće što beba nije zakačila neki krvni sud ili vitalni organ jer bi u tom slučaju umrla za pola sata.

Mladi bračni par je rekao da ovim postupkom neće dobiti nikakvu satisfakciju, već da im je cilj da svojom borbom doprinesu da se slične stvari nikom više ne dogode.

Almin je najavio da će se obratiti i Inspekciji Ministarstva zdravlja, Lekarskoj komori Srbije i ostalim nadležnim institucijama.

“Tek smo se oporavili od pakla koji smo preživjeli i znamo da nas čeka novi, povlačenje po sudovima i proces koji će trajati godinama. Spremni smo da idemo do kraja, jer želimo da se jednom zavede red u novopazarskoj bolnici i da se svakom pacijentu pruži adekvatna ljekarska pomoć”, izjavio je Almin.

On je dodao i da je nakon svega što se dogodilo, osoblje Ginekološkog odjeljenja, lažiralo dio medicinske dokumentacije i falsifikovalo potpise njegove supruge, pa je zbog toga najavio tužbu protiv odgovornih i za to krivično djelo.

Hazirovići su krivične prijave Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru podnijeli protiv doktora – ginekologa Ajše Hajrović i Muamera Škrijelja, ali, kako su rekli, ne isključuju mogućnost da  prijave prošire na još neke osobe.

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek rekao je novinarima da je tražio izvještaj od ljekara o ovom slučaju i da je naložio spoljnu kontrolu.

“Nakon toga ću preduzeti adekvatne mjere, jer je pacijent uvijek u prvom planu, ali bez rezultata kontrole ne mogu preduzeti nikakve sankcije prema lekarima”, izjavio je Đerlek.

N. Kočović

(Radio100+)

563b5dd5f1a0e931af28e03a9bb3b8c8_XL

Comments are closed.