Policija hapsi Ugljaninove čelne ljude – Ugljanin: Odmazda nad Bošnjacima

ugljanin2Novi Pazar — Ugljanin tvrdi da je privođenje zamenika predsjednika Opštine Tutin, Saliha Hota, “početak odmazde” Vlade Srbije nad Bošnjacima, političkim neistomišljenicima.

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru istakao da se tim činom šalje poruka svim Bošnjacima “koji nisu u direktnoj službi sadašnjeg režima da se čuvaju”.

“Očekivao sam da će aktuelna Vlada imati nekorektan odnos prema Tutinu, gdje lista ‘naprednjaka’ nije dobila ni 10 odsto glasova, ali nisam očekivao da će dan nakon konstituisanja, bez ikakvog povoda, biti priveden Salih Hot. Sa druge strane, Vlada ne želi ni da sasluša optužbe na račun svog miljenika Rasima Ljajića. Sve to nas vraća u devedesete godine”, rekao je Ugljanin.

Ugljanin je dodao da su prethodne vlade dijelile Bošnjake na podobne i nepodobne, a da ih ova sad dijeli na one koji su na njihovoj predizbornoj listi – koji su povlašćeni, i ostale.

“Pozivam Vladu da se u Sandžaku uspostavi jednakost pred zakonom za sve Bošnjake, da se uspostavi pravna sigurnost i stvore uslovi za investiranje. Takođe, da usaglase nacionalnu strukturu u državnim organima jer će na taj način Bošnjaci osećati pripadnost ovoj državi”, rekao je Ugljanin.

Ugljanin je rekao da državni organi moraju da poštuju te zahtjeve SDA Sandžaka, stranke koja je, kako je naveo, legitimni zastupnik interesa Bošnjaka.

(b92)

Comments are closed.