Pokradeno sve vrijedno iz ribnjaka u Novom Pazaru nekad najvećeg u Evropi

vojinpopoviNovi Pazar – Kako se uništava nekadašnja društvena imovina u koju su uloženi milioni eura, pokazuje primjer Ribnjaka na Pazarištu kod Novog Pazara.

Ovaj „kolos“, nekada najveći u Evropi, godišnje je proizvodio oko 600 tona pastrmke, imao najsavremeniju fabriku za preradu i fino pakovanje ribe, najbolje mrestilište u bivšoj Jugoslaviji i izvoz od 80 odsto svoje proizvodnje.

Ali, zbog režiranog stečaja u Holding-kompaniji „Vojin Popović“ čije je ribnjak vlasništvo, ovaj nekadašnji ponos Novog Pazara danas je u korovu: bazeni su puni mulja i na više mjesta zarušeni, mrestilište potpuno uništeno, moderna oprema u fabrici za preradu ribe ukradena… U korovu je i čuveni restoran na ribnjaku koji je godinama bio kultno mjesto za izlazak Novopazaraca.

Do prije 8 godina ribnjak je dobro radio, a za njegovu kupovinu interesovali su se Belgijanci, Njemci, Francuzi, Italijani… Nije prodat, jer je neko očito želeo da se cijela Holding kompanija „Vojin Popović“ što više uruši i obezvredi, pa tek potom privatizuje.

Usledio je potom stečaj, zaposleni tvrde namješten, zbog duga od samo 100.000 evra… Cijela Holding-kompanija „Vojin Popović“ tada vrijedna oko 50 miliona eura, trebalo je da ode „na doboš“ za samo milion-dva eura.

Možda bi tako i bilo da se nisu pobunili radnici „Vojina Popovića“ koji 8 godina štrajkuju i ne dovoljavaju stečajnom upravniku da uđe u krug preduzeća…

Comments are closed.