Pogledajte kako antibošnjački mediji izvlače iz konteksta riječi Muftije Zukorlića

avaz_Dnevni Avaz, u vlasništvu Fahrudina Radončića, kojeg su bošnjački analitičari oslovili kao “ministar četničke sigurnisti” zbog svog zalaganja za prava četnika u Bosni, dok Bošnjaci od njegovog rada ne vide nikakva dobra, je u svojoj kampanji ponovo pokušao narušiti autoritet Muftije Zukorlića .
Muftija je krajem februara prošle godine, gostujući u emisiji “Crno beli svet” na Televizije Novi Sad govorio o Sandžaku koji je bio do Berlinskog kongresa nezavistan od Srbije i Crne Gore, o genocidnom ratu kojeg su Srbi vodili devedesetih u Bosni i Hercegovini, o tome kako je Bošnjacima u Sandžaku data samo mogućnost da preko puške ostvare svoja prava.

avaz_

Između ostalog se dotakao i pitanja kako su Bošnjaci Bosne i Hercegovine, kao i sjevernog i južnog Sandžaka u vrijeme Jugoslavije bili jedna država i da žali što je došlo do toga da se Bošnjaci izmasakriraju, tj. pocijepaju u tri države, a Bosna i Hercegovina na dva entiteta, a Federacija na više kantonalnih Vlada, gdje neke kontrolišu Srbi, neke Hrvati, a neke Bošnjaci zajedno sa druga dva naroda, dok je Sandžak podijeljen na “srbijanski” i “crnogorski” a sjeverni Sandžak je podijeljen na dva okruga, Raški i Zlatiborski. (sandzakpress)

 

Comments are closed.