Počela je sa radom web stranica www.stop-avaz.com

avaz_radoncicPočela je sa radom web stranica stop-avaz.com koja se specijalizovano bavi tumačenjem pisanja Dnevnog avaza i djelovanja Fahrudina Radončića. U njihovoj samodeklaraciji stoji: “Ko smo mi? Grupa nestranačkih, ali patriotski orijentiranih građana Bosne i Hercegovine kojoj je dosta medijskog terora Fahrudina Radončića i njegovog novinskog Frankesteina”, piše u uvodu.

“Kao što vam i samo ime kaže, naš rad je fokusiran na ukazivanje svih pogubnosti koje nam sa sobom donose zagađivači medijskog prostora koji svojim beskrupuloznim lažima i manipulacijama zastrašuju i reketiraju građane Bosne i Hercegovine i koji su u poslednje dvije decenije glavni izvor međubošnjačke smutnje i mržnje. Ne treba postavljati pitanje zašto mi sada pokrećemo ovu stranicu. Pitanje je kako smo mi svi kao građani Bosne i Hercegovine bili slijepi i nijemi sve ove godine i kako smo anemično i defetistički posmatrali kako nas obmanjuje “bošnjačka najčitanija novina”, bez ikakve mogućnosti da se reaguje ili da se pojedinac koji padne u kandže ovog antibošnjačkog medija poznatijeg kao Dnevni Avaz, odbrani od nemilosrdnog nasrtaja samoprozvanog neimara. Naša akcija je prvotno bila orjentirana na Facebook, ali ovom prilikom obavještavamo građane da su naše dvije stranice:

“Tražimo ostavku ministra nesigurnosti Fahrudina Radončića” i “Srušimo imperiju Fahrudina Radončića-prestanimo kupovati Avazova izdanja” blokirane od strane Facebooka i to samo za područje Bosne i Hercegovine. Drugim riječima, desetinama hiljada građana koji su učestovali u interaktivnom radu na ovim stranicama je uskraćeno pravo na slobodu izražavanja, na slobodu razmišljanja i slobodu neprihvatanja političkih i tajkunskih konstrukcija koje imaju za cilj zatupljivanje, obmanjivanje i mentalno porobljavanje građana Bosne i Hercegovine.

Razloge zbog kojih je Facebook odlučio sudjelovati u ovom sramnom pokušaju zaustavljanja slobode govora ne znamo, ali pretpostavljamo da je Fahrudin Radončić pijun određenih špijunskih krugova Međunarodne zajednice jer Facebook u pravilu dozvoljava političko-društveni aktivizam, dapače, i hvali se s njim, ali u našem slučaju su tako lako potpisivali katil fermane iako ničim nismo kršili uobičajene norme i pravila (pozivi na nasilje i slićno).

Kako možete pomoći?

Imate informacije koje razotkrivaju Fahrudina Radončića i njegove medijske ili političke plaćenike, ali ih iz nekog razloga niste spremni javno objaviti? Razumijemo to, medijska strahovlada kojom Avaz reketira građane Bosne i Hercegovine je ogromna i shvatamo da se ljudi boje javno govoriti jer se novinari monstruma zvanog Dnevni Avaz neće ustručavati da učine sve kako bi uništili vaše privatne živote i karijere. Ali zato smo mi tu. Pošaljite nam vaš materijal i mi ćemo ga objaviti.

Kako se možete uključiti na najbezbolniji način?

Prestanite kupovati Dnevni Avaz i sva izdanja te novinske kuće. Marka za Avaz je marka za neprijatelje Bosne i Hercegovine, marka za beskrupulozno lice opasnih namjera, krvoločno željno vlasti – po svaku cijenu i sa bilo kojim metodama. Lice koje je spremno rušiti državu i simbole državnosti i izazvati međubošnjačke sukobe velikih razmjera, samo da bi se dočepalo vlasti i tako steklo imunitet za svoje dugogodišnje sumnjive aktivnosti. Širite glas istine u svom okruženju, postoji jedan sloj građana koji ne konzumiraju web i njegove proizvode”, stoji u ličnoj karti novopokrenute web stranice. (stop-avaz.com)

Comments are closed.