Petnjica: Bošnjačka stranka u koaliciji sa Milom Đukanovićem

dukanovic-legitiman-je-prigovor-savjesti-oko-himne-slika-186662U Petnjici je danas poslije podne potpisana koalicija Demokratske partije socijalista DPS Mila Đukanovića i Bošnjačke stranke, čime je formirana vlast u najmlađoj crnogorskoj opštini, rekao je predsjednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Adnan Muhović.

”Danas poslije podne potpisan je koalicioni sporazum DPS-a i BS-a. Zahtjevi Bošnjačke stranke koji nijesu uvaženi prvi put svi su sada prihvaćeni. Neko iz BS-a će biti predsjednik Skupštine opštine. Ne samo to, sve ostalo što je BS imala u svojim zahtjevima je ispunjeno. U naredne četiri godine trudićemo se da razvijemo Petnjicu za to ćemo imati podršku i predsjednika Vlade i ministra za regionalni razvoj”, rekao je Muhović za Radio Antena M.

Podsjetimo, prva runda pregovora nije završila uspješno, jer zahtjevi BS-a za DPS nijesu bili prihvatljivi.

Bošnjačka stranka je tražila, prvi put nije dobila ali u drugom krugu jeste-30 odsto raspoloživih mjesta u lokalnoj administraciji.

Između ostalog BS-u pripašće mjesto predsjednika lokalnog parlamenta, zatim sekretara jednog sekretarijata, kao i određena direktorska mjesta u javnim ustanovama čiji je osnivač opština. (cdm)

 

Milo Đukanović i njegov djed četnički komandant CG Blažo Đukanović

Milo ĐUKANOVIĆ: Zukorlić je šarlatan!

MILO ĐUKANOVIĆ SE NIJE ODREKAO GENOCIDNE POLITIKE

Comments are closed.