Parlamentarni izbori 16. marta u Srbiji

vijesti_955_vSjeverni Sandžak, Srbija – Aleksandar Vučić je rekao na Izbornoj skupštini SNS da je vrijeme da se provjeri izborna volja građana, i poručio da će Srbija, ako sutra predsjedništvo te stranke to potvrdi, ove godine ponovo na izbore.

– Na sednici Predsjedništva koja će se održati u deset časova, moj prijedlog će biti da provjerimo volju naroda –  rekao je Vučić na
vanrednoj izbornoj skupštini SNS.

– Ako Predsjedništvo pristane, biće to najteža borba i kampanja. Sav novac opljačkan će uloziti da SNS izgubi na izborima. Ono što je najvažnije je da pokažemo da se razlikujemo od svih drugih na političkoj sceni, jer nas njihovo udruživanje i ukrupnjavanje neće uplašiti – naveo je Vučić.
On je dodao da članovi SNS ne smeju da uzvraćaju.

– Mi se zalaženo za normalnu i pristojnu Srbiju. Odgovorićemo našim planom, našim idejama, a da li ćemo dobiti podršku naroda, moraćemo da sačekamo da vidimo – rekao je Vučić.

Lider SNS ALeksandar Vučić, na Izbornoj skupštini te stranke kaže da je ponosan pošto su pokazali da smiju da se uhvate u koštac sa problemima od kojih su se druge plašili. Na izbornoj skupštini će biti izabran lider i predsjedništvo naprednjaka, a trebalo bi i da padne odluka o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Vučić je naveo, obraćajući se članovima SNS, da je ponosan na činjenicu da su “pokazali odgovornost i posvećenost”, ali i da se pokazalo da ta stranka može da se bavi teškim pitanjima od kojih su drugi bježali.

Nebojša Stefanović rekao je novinarima ispred Sava Centra, gdje se održava Izborna skupština SNS, da bi vanredni parlamentarni izbori trebalo da budu održani 16. marta, istog dana kada i gradski.

– Očekujem da će predsjedništvo prihvatiti prijedlog predsjednika za raspisivanje vanrenih parlamentarnih izbora. Iako smatram da je ova vlada imala dosta uspjeha prije svega u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, mislim da je potrebno ubrzati reforme. Potrebna je provera narodne volje – rekao je Stefanović.

On je dodao da očekuje “ubjedljivu većinu na Predsjedništvu sutra”, kao i da zbog racionalnosti izbori bi trabalo da budu 16. marta kada i gradski. (Agencije)

Comments are closed.