Otvoren sportski centar „Novi Pazar“ u Pendiku

novi_pazar_pendikIstanbul – U bratskoj opštini Pendik svečano je otvoren sportski centar pod imenom „Novi Pazar“. Ovaj sportski kompleks otvoren je u kvartu Jelišbara koji naseljavaju ljudi sa prostora Sandžaka.

Ovaj kraj iznedrilo je mnogo sportista, među kojima najveći broj proslavljenih odbojkaša i košarkaša. Samo u opštini Pendik, u ovom trenutku košarku trenira 10000 djece.

Lokalna vlast u Pendiku započela je radove na izgradnji sportskog kompleksa prošle godine. Osim sportske dvorane, u sklopu kompleksa nalaze se i fitnes sala kao i sala za borilačke sportove.

1979888_669424253117486_492697803_nPredsjednik opštine Pendik Kenan Salih Šahin (AKP), podsjetio je tokom svečanog obraćanja povodom otvaranja dvorane da u Novom Pazaru postoji Sportsko-sajamska ustanova pod imenom „Pendik“ . Ovu sportsku dvoranu u Novom Pazaru je finansirala opština Pendik. Kao gest prijateljstva i bratimljenja dveju opština, odlučeno je da sportski kompleks u Pendiku dobije ime „Novi Pazar“. Prisutni na svečanosti su sa oduševljenjem i ovacijama prihvatili ovu odluku.

novi_pazar_pendik

 

Comments are closed.