Opština Novi Pazar očekuje da Vlada Srbije pomogne MOSI igre – nekadašnje Sandžačke igre

d237c495f0944524623f0092d9ac0367_XLNovi Pazar – Predsjednik Skupštine 51. Međurepubličkih omladinskih sportskih igara (MOSI) Seadetin Mujezinović rekao je danas da očekuje da Vlada Srbije podrži tu manifestaciju koja će se održati od 6. do 10. avgusta u Novom Pazaru.

“Očekujemo podršku Vlade i resornih ministarstava, prije svega finansijsku, pošto Grad nije u mogućnosti da sve sam iznese. Ovo su najmasovnije igre tog tipa, sa najdužom tradicijom na ovim prostorima, a posebno je važno što učestvuju ekipe iz tri države, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije”, rekao je Mujezinović novinarima u Novom Pazaru.

On je dodao da je na današnjoj Skupštini, drugoj po redu, donijeta odluka da se omogući takmičenje sportistima iz Gusinja, Pala i Zubinog Potoka, kao i da je u zvanični program Igara uvršteno još pet sportova.

“Na prijedlog Stalnog komiteta MOSI, u odnosu na prošle igre u Prijepolju tu su plivanje, biciklizam, kajak, tenis i stoni tenis, pa ćemo imati ukupno 16 sportova. Mislim da će ovo biti jedne od najboljih Igara, sa velikim brojem takmičara i gostiju, a nadam se da ćemo uz pomoć Vojske i građana riješiti probleme smeštajnih kapaciteta i ishrane”, kazao je Mujezinović.

Prema njegovim riječima, atletska takmičenja će se u nedostatku infrastrukture održati u Zubinom Potoku.

“Nažalost, nismo uspeli da obezbjedimo lokaciju za atletski stadion, a najbliže odredište koje zadovoljava standarde je u Zubinom Potoku”, rekao je Mujezinović.

Predsjednik Stalnog komiteta 51. MOSI i direktor novopazarskog Sportskog saveza Enver Gusinac rekao je da je bilo prijedloga da se program Igara proširi još nekim sportovima.

“Što se novih sportova tiče, oni su ranije bili dio takmičenja, a jedina prava novina je kajak. Željeli smo da u program uvrstimo kik-boks, ali većina gradova učesnika ne bi imala predstavnike i taj prijedlog nije usvojen”, kazao je Gusinac.

On je ocijenio da će kulturno-zabavni program biti veoma sadržajan, pošto će u isto vrijeme u Novom Pazaru biti organizovan i jubilarni 10. muzički festival “Stari Grad”.

“Festival nam omogućava najbolji kulturno-zabavni sadržaj, a tako smanjujemo i troškove. Ugostit ćemo sportiste iz 31 grada i mislim da ćemo još jednom potvrditi da možemo uspješno organizovati i mnogo veće manifestacije”, rekao je Gusinac.
(radio100+)

Comments are closed.