Oficijalni trailer dokumentarnog filma ”SANDŽAK” (Video)

sandzakdokuSandžak – „Sandžak“ je nesvakidašnji dokumentarni film koji govori o decenijskoj borbi Bošnjaka ovih prostora za svoje pravo na dostojanstven život.

Ova tematika se tretira kroz prizmu svih značajnijih društvenih tokova kao što su politika, vjera, kultura, mediji i obrazovanje. Duhovna obnova i proces povratka nacionalnog identiteta tokom posljednje dvije decenije prikazan je kroz učešće i svjedočenja pokretača i protagonista tog istog procesa.

Oko ovog turbulentnog područja i danas se lome mnoga koplja. Kako to sve doživljavaju i podnose ljudi koji žive u Sandžaku?

Na iscrpan i živopisan način čut ćemo o uspjesima, greškama, problemima, strahovima i nadanjima ovog često puta zaboravljanog naroda.

Film progovara o mnogim zločinima nad bošnjačkim stanovništvom, suprotstavlja se mnogim kontroverzama i razotkriva medijske špekulacije o bitnim društvenim faktorima i ličnostima na ovom području.

Šta je Sandžak bio jučer, šta je danas, a šta bi mogao biti sutra saznajte u ovom jedinstvenom filmu iz produkcije multimedijalnog servisa „Exit media“.

(Exitmediafilm.com)

Comments are closed.