Održan masovan protest u Nišu

490x370_protestNekoliko hiljada građana okupilo se u centru Niša u mirnom protestu protiv nasilja  u pomen ubijenom studentu Vuku Stoiljkoviću.

Građani su se okupili na Trgu kralja Milana, pa su mirnom šetnjom krenuli do Gradske kuće, Suda i niške policije.

Na čelu kolone bio je i transparent “Ko je ubio Nikolu Albijanića”. Riječ je o mladiću (19) koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima ubijen pre 7 godina u niškom naselju Komren.

Kako su saopštili u niškoj policiji, skup je prošao bez incidenata.

Građani su bili pozivani na mirni protest preko Fejsbuk stranice “Budimo Vukove oči i uši. Nek ti je večna slava. Vuk Stoiljković 1992 – 2014”, koju prati već preko 30.000 ljudi. Prijatelji ubijenog studenta, njegove kolege, profesori i građani sponatno su se najprije okupili na mestu gdje je mladić izboden paleći svijeće i najvljujući da će nastaviti sa okupljanjima i pratećenjem svega što preduzimaju nadležni organi u rasvetljavanju tog tragičnog događaja.

Pojedini mediji, pozivajući se na nezvanične izjave, objavili su dva imena koja su se sumnjičila, a kasnije je uhapšena samo jedna osoba što je izazvalo sumnju i regovanje prijatelja nastradalog mladića i građana u Nišu.

Nekoliko stotina Novosađana protestovalo je danas na centralnom gradskom Trgu slobode zbog nasilja u tom gradu i zbog pojedinih sudskih presuda.

nis_protest nis_protest2

Comments are closed.