Odgovor Mihajloviću – Safet Sušić: Nikad ne bih odbio da igram protiv Srbije

mihajlovic_susicSelektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić (58) poručio je svom kolegi iz Srbije Siniši Mihajloviću da nije pobjegao sa megdana. Naime, prije četiri dana Mihajlović je u intervjuu za Kurir rekao da je Sušić odbio da u Chicagu igra sa „orlovima“ i tako propustio šansu da na terenu dokaže svoju raniju tvrdnju da je Srbija najveće razočaranje u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu.

– Jeste li odbili da igrate protiv Srbije u Americi?

Nisam! Ne znam ni da li je trebalo da igramo sa Srbijom u Chicagu. Nisam upoznat sa tim prijedlogom, počeo je razgovor za Kurir Safet Sušić.

– Da li biste igrali protiv Srbije?

Zašto da ne?! Beograd i Sarajevo! To je uvijek bila dobra kombinacija. Nikad ne bih odbio da igram protiv Srbije.

– Možemo li onda u dogledno vrijeme da očekujemo prijateljski susret dvije selekcije?

Bilo bi lijepo. Jedini problem može da bude publika. Zbog toga je rizično. Pojedinac ili grupica sa bilo koje strane mogu napraviti problem, a to onda ne bi bilo dobro ni za vas ni za nas.

– Koja je tajna uspjeha reprezentacije BiH?

Prvi razlog je kvalitet naših fudbalera. Nemam mnogo igrača, oko 12 ili 13 vrhunskih, najviše 15. Drugi razlog je što smo imali sreću da nas mimoiđu povrede u kvalifikacijama. Treći, nismo imali nijedan crveni karton i svega sedam žutih u 10 utakmica, pa sam na svakom meču mogao da računam na najbolje što imam. Četvrti razlog je naša publika.

– Kolike su zasluge Ivice Osima za odlazak na Mundijal?

Situacija u našem savezu se konsolidovala kad je Ivica Osim postavljen za glavnog čovjeka. Imao je podršku UEFA i FIFA. Njega svi cijene i vole. Ne samo u Bosni već i u svijetu. Iza Osima su stali Bošnjaci, Srbi i Hrvati.

– Zašto Srbija nije uspjela da ode na Mundijal?

Srbija je razočaranje za sve. Morala je makar do posljednjeg kola da se bori za Brazil, a ne da ispadne na polovini kvalifikacija. Fakat je da ste u grupi imali Belgiju, koja je među pet najboljih reprezentacija u svijetu, ali… Trebalo je nagovoriti Vidića, pričati sa Stankovićem i još nekim igračima, zaključio je popularni Pape.
Kakav bi tim imala Juga!

– S obzirom na rezultate reprezentacija sa prostora bivše Jugoslavije, kakav bi bio uspjeh tog tima da je u Brazilu?

Selektor bi imao najveći problem (smijeh). Od igrača koji sad igraju za Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju mogla bi da se napravi vrhunska reprezentacija. Igrao sam za Jugu, i ranije smo imali sjajne igrače, ali na velikim smotrama ništa nismo napravili, iskren je Sušić.
Podmlađivanje je greška

– Da li biste vi kao srbijanski selektor Mihajlović podmladili reprezentaciju pred Mundijal?

Uh… Nemojte! Neću o tome. Da ste skupili sve najbolje što imate, potpisujem da biste otišli u Brazil, istakao je Sušić. (haber)

sinisa_miajlovic

Comments are closed.