Obnavlja se HVO: Šta će reći ministar (ne)sigurnosti

hvoNakon javnog djelovanja i orgijanja Četničkog ravnogorskog pokreta, koji okuplja oko 30.000 uniformisanih četnika, Bosna i Hercegovina je dobila još jednu paravojnu formaciju, obnovljeni HVO, koja će, očito, djelovati na poluvojnom principu, jer će svoje pripadnike okupljati oko ideologije Hrvatskog vijeća obrane.

Ovo je dosad najveći „uspjeh” ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, koji je izjavom da – „u BiH ne postoje paravojne formacije” – suštinski zaštitio Četnički ravnogorski pokret i trasirao put za osnivanje paravojne formacije Hrvatskog vijeća obrane.

Fahrudin Radončić: “U BiH ne postoje paravojne formacije”

Kako je saopšteno iz Inicijativnog odbora za obnovu HVO-a, radi se o „žurnom osnivanju”, što bi bilo logično da se sprema neki rat, ali u uvjetima (prividnog) mira ova „žurnost” nema nikakvog opravdanja. Možda oni znaju nešto što mi ne znamo?!

Iz paravojnog HVO-a saopćavaju da je na sastanku u Tomislavgradu – „bilo nazočno 30 predstavnika svih braniteljskih udruga s područja Hercegbosanske, Zapadno-hercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije, te da se očekuje uključivanje predstavnika Srednjobosanske i Posavske županije.

– U izrazito tolerantnoj atmosferi konkretizirani su daljnji koraci ka žurnom osnivanju Stožera za obnovu HVO-a. O daljnjim koracima javnost će pravovremeno biti informirana – navodi se u priopćenju za medije, koji potpisuje Inicijativni odbor za osnivanje Stožera. (saff – tomislavcity)

Comments are closed.