Novi Pazar treći po količini prikupljene pomoći za stanovništvo poplavom ugroženih područja

489812_poplave_ffPrema podacima Crvenog krsta Srbije, Novi Pazar je na trećem mjestu na listi trideset gradova i opština,  po količini prikupljene i distribuirane pomoći za stanovništvo poplavom ugroženih područja.

Tokom vanredne situacije, iz ovog grada širom Srbije poslato je 205 tona pomoći.

Pomoć koja je iz Novog Pazara distribuirana stanovništvu poplavom ugroženih područja, prevazišla je očekivanja mnogih, jer je po svom obimu nadmašila i mnogo veće sredine. Na listi trideset opština i gradova, izuzimajući Beograd, odakle je prikupljena pomoć odmah upućivana u kolektivne centre, Novi Pazar je sa 205 tona poslate pomoći, na visokom trećem mjestu. Prije njega su samo Niš i Kula, sa 292, odnosno 219 tona. Primjera radi Novi Sad je, sa 79 tona poslate pomći, na osmom, a Kragujevac, sa 75 tona, na desetom mestu.

Novopazarci su učestvovali u spasavanju ljudi iz poplava. Pojedinačno ili kolektivno, skoro svi su dali svoj doprinos. U akciju prikupljanja pomoći aktivno su se uključili lokalni privrednici, proizvođači nameštaja, odeće, obuće, građevinskog materijala i mnogi drugi. Mnogi kolektivi su se odrekli dnevnica, a među humanim Novopazarcima, bilo je i onih najhumanijih, koji su se odrekli svojih mjesečnih primanja. (rtvnp)

489812_poplave_ff

Comments are closed.