Novi Pazar opasan za življenje otkad Rasim Ljajić rukovodi gradom

ubistvoPrekjučerašnje brutalno ubistvo Fatmira Metića (25) i ranjavanje Edina Škrijelja (23) u centru Novog Pazara, a potom i hladnokrvno bjekstvo ubice Semira Koce (21), ponovo je, posle pauze od mjesec i po dana, Novi Pazar izbacilo na prve stranice crnih hronika, a Novopazarce dodatno zabrinulo za njihovu bjezbednost i bjezbednost njihove djece.

Da situacija „ništa ne valja“, bilo je jasno poslije ubistva vlasnika menjačnice „Merima“ Enesa Ajdinovića, u junu, koji je brutalno likvidiran na kućnom pragu, pred suprugom i majkom, a ubica još nije pronađen.

Prije Ajdinovića, na parkingu ispred hotela „Vrbak“ na sličan način likvidiran je vlasnik menjačnice „Dolar“ Harun Alić. Ni njegov ubica još nije identifikovan, ni uhapšen. Nije rasvetljeno još desetak teških ubistava koja su se dogodila poslednjih godina.

Nakon ubistva Ajdinovića, organizovan je i veliki protest u Novom Pazaru, građani su tražili pronalaženje ubice i rasvetljavanje svih nerasvetljenih ubistava, bilo je i puno primedaba na rad ovdašnje policijske uprave, ali je iz MUP-a Srbije stigao odgovor da policija u Novom Pazaru „radi po zakonu i čini sve što može“.

Desetak dana kasnije, na novopazarskom korzou, pred stotinama šetača, pripadnik obezbjeđenja Rasima Ljajića i Meha Mahmutovića Iksan Zejnelović, pokušao je da ubije Aladina Dika Dolovca, aktivistu Islamske zajednice muftije Muamera Zukorića.

Ispalio je u njega 9 metaka, i samo pukom srećom Dolovac je preživeo, a svi koji su videli prizor bili su užasnusti. Iste večeri Zejnelović je nestao i od tada je u bekstvu, a dan kasnije muftija Zukorlić organizovao je protest u centru grada na kome je za sva ubistva i za tešku bezbednosnu situaciju u Novom Pazaru optužio državne organe, najavivši da će se, ako se sa zločinima nastavi, građani biti prinuđeni da se samoorganizuju i brane.

NOVI Pazar više nije bjezbedno mjesto za život i rad!

To sada priznaje i gradonačelnik dr Meho Mahmutović, koji je najavio da će pomoć potražiti od premijera i ministra policije Ivice Dačića i direktora policije Milorada Veljovića, jer je očigledno da lokalna policija ne može da stane na put tolikom kriminalu.

BNV: “Rasim Ljajić je odgovoran za stanje u Novom Pazaru”

“Za stanje u kom se grad Novi Pazar nalazi odgovoran je Rasim Ljaić i njegovi pajtaši koji se prema gradu i njegovim dobrima odnose kao prema svojoj partiji.

Poslednja ubistva na pazarskim ulicama moraju biti kap koja je prelila času i zato Ljaić i njegovi pajtasi moraju da idu. Previše je kriminala oko Ljaica i gradske uprave i to država više ne smije da toleriše. Mora se po hitnom postupku ispitati poreklo imovine Ljaića i njegovih pajtaša koji već pet godina reketiraju grad i njihove veze sa kriminalnim krugovima.

BNV zahtjeva hitnu reakciju i premijera Dačića i prvog potpredsjednika Vučica jer uzrok svih problema u Sandžaku sjedi u Vladi republike Srbije već 13 godina.” – kaže se u izjavi predsjednika BNV-a gospodina Samira Tandira.

Ubijenog Metića je hapsila žandarmerija zbog optužbe da je bio u grupi koja je pucala na policiju

Novi Pazar – U Novom Pazaru, u centru grada, iz vatrenog oružja ubijen je Fatmir Metić (27), dok je Edin Škrijelj ranjen u desnu potkolenicu.

Tanjug saznaje da je ubica Samir Koca, zvani Jenki, koji je u bekstvu.

Koca je pucao iz vatrenog oružja na Metića i Škrijelja dok su bili na motoru, u pokretu, u blizini gradskog bedema.

Pripadnici policije navodno intenzivno tragaju za izvršiocem.

Ubijeni Metić je hapšen u akciji žandarmerije, kada su prebijani ukućani, pod optužbom da je bio u grupi koja je pucala na policijsko vozilo, o čemu smo ranije izvještavali.

Optuženi su pušteni na slobodu, jer nisu nađeni dokazi za njihovo zadržavanje, iako su srpski mediji iznijeli niz netačnih informacija, među kojima da je kod njih nađena droga, munucija i drugo.

U gradu se između ostalih teorija špekuliše da ovo ubistvo predstavlja odgovor policije zbog napada na njeno vozilo, s obzirom da je izvršilac zlodjela poznat kao saradnik srpske službe. (SandzakPRESS, Tanjug)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *