Novi Pazar: Lokalna samouprava dodatno zadužuje grad za još 250 miliona

kreditNovi Pazar – Lokalna samouprava Novog Pazara ponovo je otvorila postupak za uzimanje bankovnog kredita u visini od 250 miliona dinara, oglasila je tender za kupovinu trafostanice sa priključnim dalekovodom za Gerontološki centar, a oglasom traži i najpovoljnijeg ponuđača kojem bi plaćala struju za javnu rasvjetu na području Grada.

Prethodni postupak podizanja kredita obustavljen je, pošto banke nisu pokazale interes za taj posao, pa je objavljena najava da će poziv zvanično biti obnovljen tokom marta ili aprila ove godine.

Tim kreditom bi, inače, trebalo da se pokrije prošlogodišnji deficit budžeta Novog Pazara od skoro 147 miliona dinara.

S obzirom da se u martu očekuje otvaranje Gerontološkog centra, Grad je otvorio postupak kupovine odgovarajuće trafostanice i priključnog dalekovoda, koji bi prema planu trebalo da budu završeni već početkom aprila.

Novi Pazar trenutno traži i firmu preko koje će moći da plaća struju za javnu rasvjetu, što je nova zakonska obaveza lokalnih samouprava.

Kako je navedeno u pozivu firmama koje se bave trgovinom električne energije na, takozvanom, visokom naponu, Novi Pazar godišnje za javnu rasvjetu utroši oko 5,7 kilovatsati struje.
(radio sto plus)

Grad Novi Pazar podiže kredit da bi vratio kamatu prethodnih dugova

kredit

Comments are closed.