Nepravda najviše boli – Čedomir Jovanović u Prijepolju na obeležavanju godišnjice zločina u Štrpcima

15_20140227_165006– Želim da se sa vama na ovu godišnjicu zločina u Štrpcu dogovorim, sa Srbima i sa Bošnjacima, sa muftijom i sa našim vladikom, oko posla koji moramo da uradimo, da zajedno omogućimo da naša deca žive u zemlji koja će poštovati red i u kojoj će vladati mir, da budu prva generacija dece koja će za sebe moći da kažu da su rođeni i da žive u miru – rekao je Čedomir Jovanović u Prijepolju na obeležavanju dvadesetprve godišnjice zločina u Štrpcu.

On je naglasio da reči utehe ništa ne mogu da vrate i da je sramota to što u 2014. godini taj zločin još nije razrešen, čime se pokazuje da nema razumevanja za tragediju tih ljudi.

– Najviše boli nepravda i vidim puno vrlina koje ne dolaze do izražaja pred svim što je loše oko nas. Sve to moramo da  promenimo, da slavimo naša bogatstva, drugačiji smo, bogatiji smo za to. Kako bi bila ova zemlja monotona da nema katedrale i džamije, koliko bismo bili siromašniji da nema Bajrama, Ramazana, katoličkog Božića. U takvu Srbiju ja verujem i za takvu Srbiju želim da radim. Vreme je, takva Srbija mora da se stvori zbog nas, zbog naše dece i to je odgovor na tragediju nesrećnih ljudi, ne naše suze i tuga, nego  hrabrost da krenemo u taj veliki posao. 16. mart je šansa koju ne smemo da propustimo, jer ne vidim ko će drugi umesto nas taj posao uraditi – rekao je Jovanović.

Lider LDP je istakao da nije došao da odnese glasove iz Sandžaka za Beograd, nego da se dogovori oko posla koji mora da se uradi kako bi se od Srbije napravilo bolje mesto za život.

– Ne mogu ja da živim vaš život umesto vas, niti želim da vi živite moj umesto mene, ali hoću da zajedno iskoristimo vašu divnu energiju, toplinu s kojom svakog prihvatate kako bi uradili taj veliki posao. Želim da tu energiju podelim i s ostatkom Srbije kojoj je ona potrebna. To je onda zemlja u kojoj vredi živeti, a mi ćemo biti ponosni što smo je stvorili. Neka nama bude kako radimo, a svim dželatima, neka bude kako mi želimo –  naveo je lider LDP.

Jovanović je istakao da je njegova obaveza je da zajedno sa svim ljudima koji u zemlji žive u svakom trenutku štiti vreme koje je pred nama kako bi se tragedije kao ona u Štrpcu nikada više ne bi ponovile.

– Nema srećne zemlje ako je u njenom temelju tako velika nesreća kao ova što nas je okupila ovde u Prijepolju. Davno smo rekli – nemoj da mi govoriš prvo da li si Srbin, budi čovek, takav mi trebaš – rekao je Jovanović.
Izvor: LDP

15_20140227_165006

1620508_10152265068704851_332610017_n 1972257_10152265068694851_1878187623_n

Comments are closed.