Navijači Novog Pazara: Uprava napolje! – Potpredsjednik kluba govori o nameštanju utakmica

navijaci-Novog-Pazara...Novi Pazar – Zvanično negodovanje navijača protiv fudbalske mafije u Novom Pazaru, kojom, kako je poznato, rukovodi ministar Rasim Ljajić preko nekoličine svojih tajkuna!

U zvaničnom saopštenju Torcide i Ekstrema, oni istina nisu nikoga imenovali, a mi donosimo to saopštenje u cjelini

Navijačke grupe Torcida Sandžak i Ekstremi, povodom zadnje utakmice na gradskom stadionu između Novog pazara i Radničkog iz Kragujevca, želi da ukaže svim navijačima i ljubiteljima kluba, na bezuspješne pokušaje sramne uprave kluba, koja svu ljagu, obmane, koje traju godinama, pokušava po ko zna koji put da prebaci na navijače koji bez ikakvog interesa vjerno bodre svoj voljeni klub.

Koliko je bezuspješan pokušaj par interesnih grupacija, koji sem pranja novca i malverzacija oko transfera igrača ništa dobro nisu donijeli klubu, govori i sam potez fudbalera našeg kluba, koji su nakon sviranog nepostojećeg ofsajda, dobro “angažovanog” sudije, krenuli da napuste teren, ali naređenjem iz uprave, ostali su da završe unaprijed dogvoren meč. Jasno i glasno negodovanje publike posle ovog poteza aktera prodate utakmice, uzvicima: UPRAVA NAPOLJE, jasan je dokaz da je publika nezadovoljna sramnom odlukom uprave.

Ovom prilikom, molimo činovnike “začaranog kruga”, pošto u njihovom saopštenju oni jasno tvrde da znaju ko su akteri prekida utakmice, da javno obijelodane te njihove povjerljive informacije, inače će u suprotnom biti podnijeta prijava protiv istih za klevetu i lažne optužbe.

NAVIJAČI OVIM PUTEM JASNO APELUJU NA GRAĐANE DA SVI ZAJEDNO JASNO I GLASNO USTANEMO, ZANAŠ GRAD I BOJE KLUBA I OTJERAMO OVU ŠAČICU NISKOPROFITNIH INTERESDŽIJA IZ SVETINJE!!!

MUKU MUČE DA NAS SPRIJEČE, SPRIJEČITI NAS NIKAD NEĆE!!!

U.O. Torcida Sandžak i Ekstremi.

(izvor: fknovipazar.net)

Šemsović: Odbio sam šest bodova i pripreme od Radničkog 1923

Potpredsjednik Fudbalskog kluba Novi Pazar Ćerim Šemsović izjavio je danas da je posle 18 godina odlučio da napusti tog superligaša, demantujući priče o nameštanju nekih prvenstvenih utakmica.

“Ostavku sam podnio iz više razloga, a za 18 godina sam kao privrednik dao klubu više novca od svih ostalih zajedno. Mijenjale su se gradske vlasti, bilo je manje ili više podrške, ali su u zadnje četiri godine najviše pomogli. Zajedno smo ostavarili superligaški san, da bi se u godini najvećih uspjeha desile priče o namještanju i puštanju”, rekao je Šemsović radiju Sto plus.

On je naglasio da je uoči pretposljednjeg kola Super lige Srbije odbio ponudu da namjesti utakmicu sa Radničkim 1923, koju su gosti iz Kragujevca dobili rezultatom 1:0.

“Ovo posljednje što se dogodilo je skandalozno, gdje je publika pokušala u više navrata da prekine utakmicu. Imali smo ponudu za neriješeno, koja je glasila šest bodova plus plaćene pripreme za klub i javno kažem da to nisam prihvatio. Odbio sam, jer takve stvari ne dolaze u obzir”, kazao je Šemsović.

“Želio sam tu pobjedu više od svega, obećao sam i premije igračima. Stajao sam ponosno u loži i na kraju čestitao protivniku pored nezadovoljne publike, jer mi je savjest čista”, dodao je on.

Nekoliko pristalica Novog Pazara pokušalo je da se u finišu nedeljne utakmice fizički obračuna sa Šemsovićem.

“Nema smisla da trošim energiju, novac i vrijeme, da zapostavljam porodicu, da bih kraju došao u sukob sa takozvanim navijačima. Nastaviću da pratim utakmice Novog Pazara, a želim da mlađi ljudi nastave stazama uspjeha. Ponosan sam na to što sam radio. U Fudbalskom savezu Srbije i među sportskim radnicima u drugim klubovima imam samo prijatelje, to je satisfakcija za sve”, rekao je Šemsović.

Doskorašnji potpredsjednik Pazaraca je kazao da je tokom sezone bilo optužbi da je želio da ustupi bodove OFK Beogradu, kada je Novi Pazar slavio na Karaburmi sa 1:0.

“Ovu odluku sam donio još posle gostovanja OFK Beogradu, gdje su bile prozivke da sam ja htio da pustim, a drugi nisu dali. Također, ne mogu da vjerujem da se na prethodnim utakmicama, dok se borimo za Evropu, skandira protiv uprave. To je, vjerovatno, sponzorisao neko sa strane, neko kome ne odgovara uspjeh. Ako nismo jedinstveni i ako ne žele svi uspjeh, onda tu nema berićeta”, zaključio je Šemsović.

M. Minić

(Radio100+)

Comments are closed.