Naser Orić o Hagu: Svi su se srpski zločinci sledili kad sam došao

naserMoj neprijatelj Momir Nikolić iz Bratunačke brigade Vojske RS-a, osuđen za genocid – peglao mi je košulje, a Miroslav Deronjić, glavni Karadžićev povjerenik za Podrinje, on je umro u zatvoru – prao mi je veš, ispričao je Naser Orić za krajiški portal Cazin.danas.com, otkrivajući detalje iz vremena robijanja u Hagu.

U Haagu sam se našao na istom spratu sa svojim najvećim neprijateljima, kazao je Naser Orić.

– Odmah su se svi srpski zločinci sledili kad sam došao. Ja sam u startu postao autoritet i moja je bila glavna u zatvoru. Moj neprijatelj Momir Nikolić iz Bratunačke brigade Vojske RS-a, osuđen za genocid – peglao mi je košulje, a Miroslav Deronjić, glavni Karadžićev povjerenik za Podrinje, on je umro u zatvoru – prao mi je veš – kazao je Orić.

– Jednom sam udario Gojka Jankovića, krvnika iz Foče, zato što je nasrnuo na Sefera Halilovića, prvog komandanta Armije Republike BiH. Nisam to mogao dozvoliti.

Također, Jovica Stanišić, Miloševićev glavni obavještajac me jednom uvrijedio. Ustvari, pričao je uvredljivo o Božijem poslaniku Muhammedu, a.s., i ja sam ustao i rekao mu: „Slušaj ti majmune, nemoj da ti ja tu plastičnu guzicu razvalim skroz!“ Krenem na njega, a on pobjegne u spavaonu, tako da je tri dana bio u kućnom pritvoru, nije smio da izađe u zajedničku prostoriju. – rekoa je Orić i dodao:

– Nakon nekoliko dana pošalje Momira Nikolića da mu oprostim. Izvinio se kasnije i kaže: Pretjerao sam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *