NAPREDNJACI ODLUČILI: Vučić pravi Vladu sa SVM i Dačićem

aleksandar-vucic-ivica-dacic-1397505166-479841Razgovarao sam s Tadićem dva puta i on je rekao da neće s Dačićem.

Ne pada mi na pamet da bilo koga teram, rekao je Vučić; Znam ko će biti ministri iz SNS stranke, sa jednim izuzetkom, kaže mandatar vlade, koji neće lično rukovoditi nijednim resorom

BEOGRAD – Predsedništvo SNS odlučilo je da uđe u koaliciju sa SVM i lideru stranke Aleksandru Vučiću i njegovim saradnicima dalo „odriješene ruke“ da nastave razgovore o sastavu nove vlade sa drugim partijama.

– Razgovarao sam s Tadićem dva puta i on je izrazio stav da neće u vladu s Dačićem. To je legitiman politički stav i poštovaću sve što su mi saopštili i on i Dačić. Ako mislite da ću bilo koga da teram u vladu, ne pada mi na pamet. Nema veće časti na kugli zemaljskoj nego biti deo vlade Srbije – naveo je Vučić i dodao:

Neće biti u vladi… Boris Tadić; Prihvatio poziv…Ištvan Pastor Neće biti u vladi… Boris Tadić; Prihvatio poziv…Ištvan Pastor

Dosadašnji premijer postaje šef diplomatije
DAČIĆU RESOR SPOLJNIH POSLOVA

Lider socijalista Ivica Dačić biće deo novog kabineta budućeg premijera Aleksandra Vučića i, kako saznajemo, ponuđeno mu je da u budućoj vladi vodi ministarstvo spoljnih poslova.

S druge strane, kada je riječ o učešću NDS i Borisa Tadića, to pitanje svodilo se na to da li će bilo koju funkciju prihvatiti Miodrag Rakić u koga lider SNS ima veliko poverenje.

ČINJENICE
O novoj vladi

– Vlada do 27. aprila, imaće najviše 17 članova
– 16. aprila biti verifikovani mandati poslanika u skupštini
– 24. aprila će biti na dnevnom redu zakoni o vladi i ministarstvima
– 25. aprila zaseda Glavni odbor SNS
– 26. aprila je glasanje o amandmanima
– 27. aprila izbor Vlade Srbije

Budući ministri
ČEKAJU FOTELJE

Kako Kurir saznaje, šanse da se ponovo nađu na mestu ministra imaju Ivan Tasovac (kultura), Lazar Krstić (finansije), a među novim ministrima vjerovatno će biti i Igor Mirović. Socijalistima bi trebalo da pripadnu tri kabineta (saobraćaj, kultura i odbrana). Što se tiče potpredsjedničkih mesta u novoj vladi, njih će najverovatnije zauzeti Ivica Dačić, Zorana Mihajlović i Rasim Ljajić. (kurir)

Comments are closed.