Nakon Bošnjaka i Srbi u Crnoj Gori traže autonomiju

reg herceg-novi-panorama-050803_620x0PODGORICA – Srbima u Crnoj Gori treba autonomija. Ovo su u utorak lansirali iz Srpske liste, vanparlamentarne stranke, poručujući da ona treba da se sprovede u opštinama gde su većina, dok bi centri za realizaciju tog projekta mogli da budu Berane i Herceg Novi.

Nakon kraha građanske opozicije na Cetinju i u Mojkovcu, potpuno je jasno da je moderna autonomija jedan od najefikasnijih modela zaštite srpskog naroda u Crnoj Gori – saopštavaju u ovoj partiji.

– Naša inicijativa nije usmjerena na bilo kakvo ugrožavanje teritorijalne cjelovitosti Crne Gore već isključivo na sveobuhvatnu zaštitu naših prava, shodno evropskim standardima.

Imajući u vidu da je Nebojša Medojević javno podržao projekat muftije Muamera Zukorlića o prekograničnoj regiji Sandžak, očekujemo javnu i otvorenu podršku stvarnog lidera Fronta – kažu u saopštenju.

U Srpskoj listi podsjećaju da Albanci imaju pravo na svoju izbornu listu iako ih je pet puta manje nego Srba.

– I mi tražimo srpsku izbornu jedinicu. Tražimo da Tomaševo, Spuž i Sutomore, u kojima su Srbi vjećina, dobiju status opština. Kad već može Petnjica kojoj, još jednom, od srca, kao komšije Bošnjaka čestitamo, možemo i mi. Nismo ni bolji ni gori od njih – ističu iz Srpske liste. (novosti)

Comments are closed.