Najviši čovjek na svijetu, Turčin Sultan Kosen

najvisi-covjek-na-svijetu-sultan-kosen-promotor-kulture-anadolije_trt-bosanski-19648Najviši čovjek na svijetu, 2,51 metar visoki Sultan Kosen u Los Angelesu će na Festivalu kulture i hrane promovirati kulturu Anadolije.
Najviši čovjek na svijetu, Turčin Sultan Kosen, otputovao je u Sjedinjene Američke Države kako bi na Festivalu kulture i hrane Anadolije u Los Angelesu, radio kao promoter svoje zemlje.
U obraćanju novinarima na istanbulskom aerodromu Ataturk, 2,51 metar visoki Kosen je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da na ovaj način svoju zemlju predstavi američkom narodu na Festivalu koji u prosjeku posjeti oko 50.000 ljudi. “Istim povodom sam u Ameriku putovao tri puta.
Imam izvjesnih problema sa sjedištem u avionu zbog svoje visine, ali što je tu je. Onaj ko voli ružu, ni trn mu mrzak nije”, rekao je Kosen. Svojom pojavom Kosen uvijek izazove veliku pažnju, što je bio slučaj i sa njegovim današnjim boravkom na istanbulskom aerodromu.
Učenici jedne osnovne škole iz Ankare, koji u okviru projekta turskog Ministarstva za Evropsku uniju putuju u Češku, poklonili su Kosenu kapu sa turskom zastavom i fotografisali se s njim. (Agencija Anadolija)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *