Besim Spahić: Čovjek ukrade 3 radna dana sedmično jer ide na džumu

ludi_polumjesecNajluđa izjava godine. Čovjek radi i prima plaću i ukrade tri radna dana sedmično jer ide na džumu u toku radnog vremena, ovu nevjerovatnu besmislenu rečenicu izgovorio je Besim Spahić, doktor komunikologije i redovni profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Ovu glupost profesor Spahić izrekao je u sklopu debate “Posljedice korupcije i uloga mladih u borbi protiv korupcije”, koja je održana u amfiteatru Filozofskog fakulteta u Tuzli. Profesor Spahić je trebao studentima govoriti o korupciji i nepotizmu u akademskoj zajednici, bh. univerzitetima, politici, ali i načinima borbe protiv najveće bolesti našeg društva, međutim, tokom cijelog govora Spahić je iznosio niz uvreda na račun islama.

Nažalost, mnogi u BiH profesora Besima Spahića doživljavaju kao ozbiljnog i važnog stručnjaka komunikologije. Kakav je to stručnjak komunikologije koji kaže da neko sedmično tri dana ne radi jer ide na džumu. Kada bi ovo bila njegova jedina besmislena izjava ne bi bio problem, međutim ima Besim Spahić sličnih ludih besmislenih izjava za jednu podebelu knjigu. (saff)

Comments are closed.