Muković: Ljajić je kriv za loš rezultat u Sandžaku

d47ea7cc61cf588c1ff89c6ae8137a5c_XLPredsjednik Bošnjačke narodne stranke (BNS) Mujo Muković rekao je danas u Novom Pazaru da je zadovoljan rezultatom koji je ostvarila lista “Aleksandar Vučić – budućnost u koju verujemo” na republičkom nivou, ali ne i brojem glasova koje je dobila u Sandžaku.

On je na konferenciji za novinare za neuspeh koalicije okupljene oko naprednjaka u bošnjačkom biračkom telu optužio predsjednika Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasima Ljajića.

“Ljajić je vodio destruktivnu kampanju zbog koje je Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka dobila tako veliku podršku Bošnjaka i njegove izjave i ponašanje su direktno uticale na ljude da svoj glas daju Sulejmanu Ugljaninu”, izjavio je Muković.

Lider BNS optužio je Ljajića da je vodio prljavu kampanju i protiv njih, iako su bili dio iste izborne liste.

“Tokom kampanje bili smo u medijskoj blokadi, Ljajić je sa funkcija u državnim ustanovama smenjivao naše članove i simpatizere. Veliki broj ljudi nam se obraćao i govorio da bi podržali Vučića, ali da to neće učiniti upravo zbog njega (Ljajića)”, rekao je Muković.

On se javno zapitao i da li će Ljajić ispuniti obećanje dato u predizbornoj kampanji da sa Ugljaninom sigurno neće biti zajedno u vladi, ako je sad već izvesno da će lider SDA Sandžaka biti dio buduće vlade.

Muković je istakao i da će prioritet BNS u narednom periodu biti rad u republičkom parlamentu i pripreme za lokalne izbore u sandžačkim opštinama.

“Lokalni izbori mogu biti znatno ranije nego što je planirano, jer su se desili tektonski poremećaji na političkoj sceni. Iako Sandžačka demokratska partija (SDP), jedna od dve na čijem je čelu Rasim Ljajić, izborne rezultate predstavlja kao svoju pobedu, oni su veliki gubitnici”, izjavio je Muković.
(radiostoplus)

Comments are closed.