Muftija Zukorlić o navodima o njegovoj likvidaciji

muftija-300x220Sandžak – Gostujući u emisiji „U žiži“ na Sandžak TV, muftija Muamer ef. Zukorlić govorio je o navodima o planiranom atentatu kao i saradnji sa pokojnim Zoranom Đinđićem, bivšim predsjednikom Vlade Republike Srbije.

Na pitanje slušaoca da obavijesti javnost o navodima o mogućoj likvidaciji za koju se optužuje srbijanski ministar Rasim Ljajić, Muftija Zukorlić je kazao:  „Nažalost, u subotu popodne dobili smo ozbiljnu informaciju iz veoma ozbiljnih izvora da postoje izvjesne pripreme o mojoj likvidaciji. U toj informaciji se kaže da je organizator tih priprema lično Rasim Ljajić, sa još jednim političarem iz Beograda sa nekim obavještajno-političkim faktorima iz Crne Gore i iz Bosne i Hercegovine.“

O saradnji sa pokojnim Zoranom Đinđićem istakao je: “Po prvi put je neko uspio da se otrgne iz kandži generatora nacionalizma i mržnje prema svemu što je nesrpsko iz Beograda i neko ko se nije uplašio od jedne ideje koja dolazi od jednog drugog naroda ili čovjeka iz drugog naroda. To je bio čovjek koji me je impresirao sposobnošću da čuje argumente.“ (bosnapress)

POGLEDAJTE INTERVJU:

Comments are closed.