Muftija Zukorlić: Erdogan je najuspješniji lider muslimanskoga svijeta

rozaje-bkz-grupno-vjencanje-44Rožaje – Jučerašnjom svečanom manifestacijom u Rožajama (23.02.2014), Bošnjačka kulturna zajednica je u saradnji sa turskom organizacijom „Genc Mehir“ okončala realizaciju projekta vrijednog preko 150.000 eura.

Naime, BKZ je u saradnji sa Genc Mehir organizacijom iz Turske pokrenula projekat donacije za 20 novih bračnih parova sa područja Sandžaka, u vidu opremanja pokućanstva od namještaja, preko bijele tehnike do zlatnog nakita.

Na manifestaciji koja je u povodu okončanja tog projekta organizirana u Domu kulture u Rožajama, prisustvovali su predstavnici BKZ-a, Genc Mehir organizacije iz Turske i Muftijstva Sandžačkog.

U ime domaćina skupu se obratio Arben Jakupi, a nakon njega skupu su se obratili i predstavnici nevladinih organizacija iz Turske Cihangir Isbilir – generalni koordinator Unije nevladinih organizacija iz islamskog svijeta UNIW, Cengiz Civi – generalni direktor Genc Mehir organizacije i Ali Sait Adiloglu – predsjednik Mladih AK partije.

Prisutnima su se obratili hafiz Abdurahman Kujević i muftija sandžački Muamer-ef. Zukorlić.

Muftija Zukorlić je pohvalio samu zamisao za osnivanjem fondacije za mehr, jer sva društvena sreća stanuje u porodici, a potom govorio o trenutnoj situaciji u Turskoj i refleksijama koje ta situacija ima na nas Bošnjake u Sandžaku.

„Oko Turske se želi postaviti geopolitički obruč zbog svih ostalih dešavanja u svijetu. Mi želimo da Turska ostane stabilna, da njeno vođstvo prevaziđe probleme, da njen premijer Erdogan kao najuspješniji lider muslimanskoga svijeta uspije i savlada sve ove izazove i sve probleme i ako Bog da nastavi voditi Tursku pravim putem.“ – poručio je Muftija Zukorlić i dodao da su Bošnjaci zajedno sa Turcima pravili Osmansku kulturu i ta kultura je zajednička za oba naroda.

Potom su se na binu predstavili svih 20 bračnih parova, kojima su uručeni pokloni.

Na kraju je dovu proučio muftija Sandžački Muamer-ef. Zukorlić. (sandzakpress)

rozaje-bkz-grupno-vjencanje-44 rozaje-bkz-grupno-vjencanje-31 rozaje-bkz-grupno-vjencanje-35 rozaje-bkz-grupno-vjencanje-36 rozaje-bkz-grupno-vjencanje-38 rozaje-bkz-grupno-vjencanje-39 rozaje-bkz-grupno-vjencanje-40 rozaje-bkz-grupno-vjencanje-41 rozaje-bkz-grupno-vjencanje-42 rozaje-bkz-grupno-vjencanje-43 rozaje-bkz-grupno-vjencanje-44

Comments are closed.