MUFTIJA IZMEĐU JUDE I PILATA

sbkSAOPĆENJE ZA JAVNOST SBK-a Povodom prljavog i brutalnog napada na čast i ugled čestitog muftije sandžačkog Muamera Zukorlića, predsjednika Skupštine Svjetskog bošnjačkog kongresa u “Dnevnom avazu” od 20.09. 2013. god., Svjetski bošnjački kongres izdaje saopćenje za javnost u kojem se kaže:

– Svjetski bošnjački kongres sa indignacijom odbacuje mračne podvale i insinuacije koje je objavio “Dnevni avaz” od 20.09. 2013. god., pozivajući se “na jednog od uposlenika Islamske zajednice (ime poznato redakciji) koji nije mogao otkriti identitet iz straha od odmazde Zukorlića i njegovih ljudi”.

Također, Svjetski bošnjački kongres sa prezirom odbacuje izjavu gradonačelnika Novog Pazara Mehe Mahmutovića u kojoj se između ostalog kaže kako se muftija Zukorlić “bavi uzurpacijom gradske imovine” te da “kod srbijanskih vlasti … ima povlašten položaj te čak i zaštitu”.

I dok bi izjava gradonačelnika Mahmutovića mogla ličiti na predizbornu kampanju, stav “Dnevnog avaza”, koji se krije iza anonimnog informanta iz Islamske zajendice, izraz je otvorenog napada na ljudsku i moralnu ličnost muftije sandžačkog Muamera Zukorlića nizašto drugo osim zato što je iznad prosjeka bošnjačke pameti i bošnjačke politike.

Način na koji “Dnevni avaz” otvara proces protiv muftije Zukorlića nalikuje na Sanhedrin. U priči se mogu prepoznati i Pilat i Juda i optuženi muftija Zukorlić, koji je kriv zato što potiče Bošnjake da ne pokleknu i da vjeruju u Boga i u sebe. No, kao ni Isa, a.s., (Isus), ni muftija sandžački Muamer Zukorlić se ne sakriva, niti bježi od beogradskog Pilata i bošnjačkih Juda. Umjesto da se skriva, Muftija Zukorlić izlazi pred narod i jasno se predstavlja ko je i šta je. Pilat mrzi Bošnjake, okrutan je i pokazuje malo poštovanja prema njihovoj vjeri, naciji, kulturi i slobodi, ali to ne smije javno kazati.

On zato ima bošnjačkog Judu, koji je spreman da pogazi svoju i čast svog naroda. ˝Što je istina?˝, pitao se Pilat cinično. Pred njim je stajao Isa, a.s., , Božja riječ, ali Pilata nije zanimala istina. Njega je zanimala slava u Rimu, odnosno Beogradu. Dakle, povijest se ponavlja, posebno u Bošnjaka, koji svoje junake optužuju i progone, dok drugi svoje ratne zločince, koje je sav svijet osudio, dočekuju kao nacionalne heroje.

No, historija najduže pamti one koji se nikog osim Boga ne boje i koji uspravno stoje pred naletnicima neslobode. Prema tome, došlo je vrijeme i za bošnjačku ljudsku i nacionalnu slobodu na Balkanu i u Europi i zato svaki Bošnjak ima priliku da se opredjeli da bude sam svoj gospodar ili tuđi sluga.

Dakako, iskušenja na putu bošnjačke slobode su teška, ali kroz njih se najbolje snaži bošnjačka volja i bošnjačka izdržljivost do zadanog cilja, a to je čast i ponos svakog Bošnjaka, jer svaki Bošnjak je odgovoran za drugog Bošnjaka, pa zato nek se zna da muftija Zukorlić nije sam – kaže se u saoćenju SBK-a. Informativna služba SBK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *