Muftija Dudić sa izbjeglicama na iftaru u Tutinu

iftar sa izbjeglicama u tutinu 10.07.2014 (5)Tutin – Pod pokroviteljstvom Medžlisa IZ-e Tutin, a u organizaciji Centralne džamije u Tutinu, dana 10. jula 2014. godine, tj. 13. ramazana 1435. godine po hidžri, organiziran je iftar za 60 izbjeglica koji su privjremeno smješteni u Tutinu, a potiču iz Eritreje, Pakistana, Avganistana, Sirije, Sudana, Malija, i drugih zemalja.

Vrijedni džematlije Centralne džamije na čelu sa njihovim imamom Fahrudin-ef. Ćosovićem priredili su bogat iftar, kojem je prisustvovala delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji na čelu sa predsjednikom muftijom dr. Mevlud-ef. Dudićem.

Nakon akšamskog namaza prisutne je poselamio dekan dr. Enver-ef. Gicić, izrazivši radost i zadovoljstvo što prisustvuje iftaru sa svojom braćom koja dolaze iz spomenutih zemalja. On ih je sviju zamolio da se predstave, kažu nešto o sebi, kako bi ih bliže upoznali.

Potom se je prisutnima obratio predsjednik dr. Dudić, podvlačeći značaj islamskog uhuveta – bratstva, zahvalio se džematlijama koji su organizirali iftar za našu braću izbjeglice, a posebno naglasio značaj islama, imana i ihsana.

U ime izbjeglica Islamskoj zajednici, džamatlijama i Muftiji, zahvalio se jedan od izbjeglica, Muhammed iz Sudana, koji je istakao da je na iftaru doživio posebnu radost da su se sastali sa svojim džematlija na posebnoj vrsti večere- iftaru.

On se također zahvalio sestri Emiri koja se svo vrijeme brine o njima, a posebno imamima na čelu sa Fahrudin-ef., koji su uvijek njima na raspolaganju, uz zahvalnost Muftiji što ih je počastio prisustvom sa svojom delegacijom i zajedno sa njima bio na iftaru. Na kraju je proučena zajednička dova, koju je proučio muftija dr. Mevlud-ef. Dudić.
(mesihat)

iftar sa izbjeglicama u tutinu 10.07.2014 (6) iftar sa izbjeglicama u tutinu 10.07.2014 (2)

Comments are closed.