Momčilo Krajišnik: RS nije država, već jedan dio BiH i tačka

350613_momcilo-krajisnik-banjaluka-2013--foto-fonet-5_f“Međunarodno priznat subjekt država, u tom smislu je Bosna i Hercegovina i tu nema spora. Ja nikad neću da govorim da je Republika Srpska država u tom bukvalnom smislu: RS je jedan dio BiH i tačka.“ kazao je Momčilo Krajišnik u intervjuu.

U intervjuu za FACE osnivač Republike Srpske i haaški osuđenik govori o tome šta nakon 20 godina misli o Radovanu Karadžiću, Biljani Plavšić i Ratku Mladiću, ko je kriv za genocid u Srebrenici i ko je i kako htio dijeliti Bosnu i Hercegovinu?

„(…)moji, na našoj strani, optužuju Izetbegovića i Silajdžića – ja smatram da su oni radili i trudili se koliko su mogli i znali, ja im nikad ne bih sudio, smatram da oni nisu krivi“, poručio je, između ostalog, Krajišnik.

U intervjuu, koji će biti emitovan u subotu, u 18.45, u centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem, Krajišnik govori i kako je „Milošević dao Sarajevo za čašu viskija“: „Ako bi iko trebao da slavi Miloševića to bi trebali biti vi“.

Kazao je još i: „Međunarodno priznat subjekt država, u tom smislu je Bosna i Hercegovina i tu nema spora. Ja nikad neću da govorim da je Republika Srpska država u tom bukvalnom smislu: RS je jedan dio BiH i tačka.“

Comments are closed.