Miroslav Lazanski – Posle Kosova ide Sandžak? (Video)

Miroslav-LazanskiMiroslav Lazanski – Posle Kosova ide Sandžak? Televizija Sky + (Skaj Plus) – Emisija “Srbija realno” – 29.10.2013 , Gosti Miroslav Lazanski i Dušan Janjić.

Miroslav Lazanski (Karlovac, 1950.), vojno je politički novinar koji radi za beogradsku Politiku.

Životopis

Rođen je u Karlovcu, pohađao je gimnaziju u Trebinju a kasnije je diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Prvi posao novinara bio je za Polet’, zatim Vjesnik, a radi i za zagrebačke tjednike Danas i Start.

Prema izjavi za list Ona, vjerovao je u Jugoslaviju i JNA. Poslije višestranačkih izbora u Hrvatskoj počeo je, prema njegovim riječima, polako se spremati za odlazak iz Zagreba. Prema njegovoj izjavi za list Ona, predlagao je zapovjedniku JNA Veljku Kadijeviću neka vojska izvrši vojni puč, smatrajući da “I to bi bilo bolje od ovog krvavog raspada”, čime je zapravo nagovarao generala JNA zaobiči zapovjednu strukturu, budući da je prema zakonima SFRJ vrhovni zapovjednik JNA predsjednik predsjedništva SFRJ. Od veljače 1991. Lazanski radio je za Politiku i seli u Beograd. Na tom poslu ostao je sve do jeseni 1995. godine. Dok je radio za različite balkanske publiciste, njegovi članci su također izlazili i u grčkim novinama Kathimerini kao i u japanskim Diamond Weekly i Securitarian.

Izvještavao je i sa bojišta poput: Sovjetsko-afganistanskog rata, Iransko-iračkog rata, Libanonskog-građanskog rata, Zaljevskog rata, Sirije 2012., Konga, Jemena 2009., iz Čečenije, Slovenije, Bosne i Kosova. Autor je nekoliko knjiga.

Njegova tetka Biljana Plavšić bivša je predsjednica Republike Srpske.

Comments are closed.