Ministar Rasim Ljajić je beskućnik!

1902926_10202159521563397_1819944225_nTako bar kaže njegova imovinska karta koja je objavljena na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije 17. oktobra prošle godine. Prema podacima koji su objavljeni, ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija nema ni stan ni automobil niti bilo kakvu pokretnu i nepokretnu imovinu.

Tragom ove, ne bez razloga sumnjive informacije, zamolili smo ministra Ljajića da nam objasni kako je moguće da posle impozantne radne biografije nema ama baš ništa.

– Znao sam da će neko kad-tad da primeti da u imovinskoj karti nemam ništa. Međutim, to nije istina i riječ je o tehničkom problemu. Naime, što se tiče stana u Beogradu koji koristim, sam plaćam zakup od 2008. godine. Taj stan mi je plaćan od sredstava Vlade do prije pet godina, a potom sam obavezu plaćanja preuzeo na sebe iako sam imao pravo da mi država i dalje finansira zakup – objašnjava Ljajić.

Kuće u Sarajevu i Novom Pazaru

Kako kaže, pored tog stana ima i kuće u Sarajevu i Novom Pazaru, ali se one vode na njegovog oca.

– Dio kuće u Novom Pazaru, stan od 90 kvadrata, koristimo moja porodica i ja. Takođe, imam i automobil koji je moj, tačnije imam ovlašćenje, a vodi se na mog brata. Sve te podatke sam uredno prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, ali su mi objasnili da sistem ne može da zavede imovinu koja se ne vodi na moje ime – objašnjava Ljajić za Naše, tvrdeći da nema nikakvog razloga da krije bilo kakvu imovinu. Kuća u Novom Pazaru ima 270 metara kvadratnih, dok je ona u Sarajevu pet puta manja. Što se automobila tiče, pominje se „golf IV“ i „folksvagen pasat“.

– Sve to sam dostavio agenciji za borbu protiv korupcije, međutim to nije objavljeno u mojoj zvaničnoj imovinskoj karti, jer su mi rekli da je to nemoguće iz tehničkih razloga – kaže Ljajić.

Interesantno je da u imovinskim kartama većina ministara, ali i ostalih funkcionera, ne piše da imaju ušteđevinu, a ni sopstveni automobil. Tako, ako je vjerovati imovinskim kartama, kola nemaju ni Ivica Dačić, Aleksandar Vučić, Milutin Mrkonjić… Prema zakonu, samo 35 osoba u Srbiji ima pravo da koristi službeni automobil 24 sata, a ostali bi trebalo da službena kola koriste samo u poslovne svrhe. Međutim, sudeći po broju službenih automobila, to se ne poštuje. (Nase novine)

1888513_10202159522883430_1475358688_n

Comments are closed.