Ministar prosvjete Srbije diskriminira bošnjačke učenike: “Vaš maternji jezik je srpski”

nove-kole-startuju-za-dve-nedeljeNovi Pazar – Ministar prosvjete Tomislav Jovanović poručio je danas da očekuje da će učenici iz Novog Pazara u ponedjeljak ponovo krenuti u školu i poručio da ne može da dozvoli da se sprski jezik tretira kao strani jezik.

Jovanović je za Radio-televiziju Srbije istakao da se pravila u toku školske godine ne mogu mijenjati i apelovao na roditelje “da vrate djecu u školske klupe”, a da prepuste onima koji su preuzeli odgovornost, da se dogovore kako će izgledati ostatak školske godine.

”Ono što ne moženo da dozvolimo je da se srpski tretira kao strani jezik, mi smo svi državljani države Srbije,” naglasio je Jovanović.

Problem u Gimnaziji u Novom Pazaru, nastao je kada su učenici počeli da ćute na časovima srpskog jezika, zahtijevajući nastavu na bosanskom jeziku.

Podsjećamo da druge nacionalne zajednice u Srbiji, osim Roma, imaju riješeno obrazovanje na maternjem jeziku i da ih ministar prosvjete ne diskriminira izjavama da srpski jezik ne smije tretirati kao strani jezik. (blic)

Comments are closed.