Ministar (ne)sigurnosti: Kako je Radončić nenamjerno otkrio svoje sumnjive tragove

seikavazdedosasumnjivimFahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH ovih dana postao je glavna tema domaće javnosti.

Naravno, razlog je izjava kojom Radončić prijeti da će se založiti da bude usvojen zakon kojim bi bilo sankcionisano da državljani arapskih zemalja masovno dolaze u BiH, kupuju nekretnine i naseljavaju se. Samo što je izašla iz Radončićevih usta, citirana izjava je izazvala brojne reakcije domaće javnosti. Brzo je Radončić shvatio da je napravio grešku u koracima.

Zato je preko svog stranačkog poslušnika Admira Malagića, koji usput još obnaša i funkciju portparola Ministarstva sigurnosti BiH, dao saopćenje za javnost naslovljeno: „ Izjava povodom informacija o doseljavanju državljana Kuvajta u BiH”. U nastavku izjave dalje se navodi.

„ Brojka koja se spominjala u pojedinim medijima o pokušaju dovođenja 500 hiljada Arapa nije tačna, i prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo sigurnosti BiH radi se o nekoliko hiljada osoba. Mjere koje poduzima Ministarstvo sigurnosti BiH i policijske agencije u BiH su isključivo sigurnosne prirode. Naime, ne radi se ni o kakvom spriječavanju dolaska državljana Kuvajta. Naprotiv, ohrabrujemo i pozivamo investitore i turiste iz ove države da posjete i ulažu u našu zemlju”.

Šta nam otkriva ovo saopćenje za javnost. Fahrudin Radončić je vješt političar, on je shvatio da je spomenutom antiarapskom izjavom proizveo neželjeni efekat, da mu ona nije trebala, zato je odlučio malo smiriti strasti. Međutim, upravo je način na koji je odlučio smiriti kritički glas javnosti otkrio njegove sumnjive tragove. Zar nije bilo efektnije da se sam ispravio, umjesto što je u vatru gurnuo svog portparola.

Naravno da jeste, ali očigledno Fahrudin Radončić izrečenu antiarapsku prijetnju nije mogao ili smio povući, tj. ovdje postoji osnovana sumnja da je Radončić morao izreći spomenutu antiarapsku prijetnju. Zbog koga, odnosno za čiji interes Radončić sve više i sve češće vodi kampanje protiv interesa Bošnjaka muslimana? Iako za sada nemamo odgovor na ovo pitanje, ubijeđeni smo da će vrijeme pokazati sumnjive tragove Fahrudina Radončića. (saff)

Comments are closed.