Milo Đukanović 2006. uoči referenduma o nezavisnosti CG potpisao sporazum kojim priznaje autonomiju Sandžaka a sada to negira

dukanovic-legitiman-je-prigovor-savjesti-oko-himne-slika-186662Crna Gora – Uoči referenduma o nezavisnosti Milo Đukanović potpisao sporazum sa Bošnjačkom strankom kojim priznaje autonomiju Sandžaka

ROŽAJE – Predsjednik Vlade Crne Gore i lider vladajućeg DPS, Milo Đukanović, potpisao je u predvečerje referenduma u Crnoj Gori, u martu 2006. godine, sporazum sa Bošnjačkom strankom Crne Gore (BS), koji priznaje autonomiju Sandžaka!

Potpisnici iz člana 4. ovog sporazuma „Sandžak vide kao multietničku, multikonfesionalnu i multikulturnu prekograničnu regiju, sa transparentnom granicom, koja bi bila most spajanja a ne zid razdvajanja Srbije i Crne Gore“.

Sporazum je potpisan u Podgorici 23. marta prije gotovo 10 godina, a Bošnjačka stranka se obavezala da Bošnjaci, zauzvrat, daju svoj glas nezavisnosti Crne Gore.

Rečeno – učinjeno.

Međutim, kada je zahvaljujući bivšem potpredsjedniku BS Hazbiji Kalaču istina o sporazumu počela da prodire u javnost, DPS je negirao potpisivanje ovog dokumenta, dok je BS u svemu djelovala smušeno.

Poslije izjave Hazbije Kalača da podržava autonomiju Sandžaka, sa kolegijuma Uprave policije Crne Gore, održanog u Rožajama, njemu i njegovim istomišljenicima priprećeno je da su nadzirani i da paze šta rade.

Nekoliko sati prije toga, predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, izjavio je u Rožajama da je Sandžak „arhivirano pitanje“.

Sporazum_o_Sandzaku_Djukanovic_Husovic_001 Sporazum_o_Sandzaku_Djukanovic_Husovic_002

Comments are closed.