Meho Mahmutović: Novi Pazar poslao 26 pošiljki najugroženijim područjima Srbije

140495740753845c2fba58f149144752_origBeograd — Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio da je iz tog grada do sada poslato 26 pošiljki najugroženijim područjima Srbije.

“Naše pošiljke su prve otišle u Krupanj. Mi smo bili i u Koceljevi i u Kosjeriću, Ubu, Lazarevcu, Paraćinu, Jagodini, Bajinoj Bašti, Trsteniku”, rekao je Mahmutović, gostujući na TV Pink.

Mahmutović je istakao da je Novi Pazar bio koordinator pomoći, da su se javili privrednici, udruženja, građani, da je Novi Pazar mobilan sedam dana, a skupštinska sala pretvorena u centralni magacin.

Bez obzira na to što je ukinuta vanredna situacija, svi se i dalje angažuju i donose pomoć i još danas će biti upućena pošiljka za Varvarin, a pomoć će biti upućivana i narednih dana, najavio je Mahmutović.

“Imamo naše udruženje proizvođača nameštaja koji su se među prvima javili da poplavljenim područjima Obrenovca i drugih gradova, koji su najteže pogođeni doniraju nameštaj”, rekao je Mahmutović i dodao da su se, takođe, javili i iz udruženja proizvođača mesa.

“Kod nas su penzioneri donosili kompletne čekove, odricali se penzija”, istakao je on i dodao da je doprinos dalo i udruženje obućara i da je u planu sastanak sa gradonačelnicima i predstavnicima najugroženijih opština.

Mahmutović je rekao da su u Novom Pazaru rečna korita oštećena i da su zbog bujičnih poplava urađene brane čime je rešen problem bujica, da je urađeno pet velikih brana, širokih 25 metara koja prave mala akumulaciona jezerca, koja spasavaju poplavljena područja.

“Voda se povuče, ali ostane blato. Imate od jednog do dva metra blata, praktično su sobe pune, vozila su prekrivena blatom”, rekao je Mahmutović i dodao da taj mulj zaustavljaju brane i da će se sa EU i u narednom periodu raditi projekat s tim u vezi.

Izvor: Tanjug

Comments are closed.