Malik Obama posjetio Novi Pazar

malik obama posetio novi pazarNovi Pazar – Osnivač i predsjednik Fondacije “Barak Husein Obama” Abongo Malik Obama, stariji brat po ocu predsjednika SAD Baraka Obame, u okviru turneje po Srbiji posjetio je Novi Pazar i sa predstavnicima gradskih vlasti ugovorio buduću saradnju na promociji mira i stabilnosti na Balkanu.


“Voleo bih da se svi fokusiramo na ono što nam je slično i zajedničko, a manje na naše razlike, koje treba da iskoristimo za upoznavnje i zbližavanje”, rekao je Obama nakon razgovora sa gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem.

Mahmutović je rekao da je na prostoru Balkana bilo dovoljno dezintegracija.

“Došlo je vrijeme za ljude koji rade na povezivanju na svim osnovama, ekonomskim, kulturnim i socijalnim,” rekao je Mahmutović.

Tokom posetete stariji brat Braka Obame obišao je džamiju Dibak Ishak u nalju Lug, kod škole Desanka Maksimović, gde se upoznao sa džematlijama i sa njima obavio zajednički namaz.

On je sa džematlijama razgovaro o brojnim temama, poput odnosa islama i mira, kao i o životu muslimana u Keniji.

Obama je obišao i manastir Sopoćani, upoznao se sa Srpskom pravoslanom crkvom i razvojem rane umjetnosti na ovom prostoru.

Njegova poruka na kraju posjete bila je da su svi koji veruju u Boga dobri ljudi.

On je u posjetu Srbiji i Balkanu došao na poziv medjunarodne organizacije “Balkanski klub mira”, a prije  Novog Pazara, obišao je Skoplje, Gostivar, Beograd i Kragujevac.

(rtv)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *