Ljajić: U slučaju rušenja vlasti u Beogradu, izlazimo iz Vlade

rasim-ljajicLider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je da je načinio “veliku grešku” kada je za ulazak u republičku vladu tražio odobrenje Demokratske stranke i da će, ukoliko bi buduća vladajuća koalicija krenula da ruši vlast u Beogradu, SDPS izašla iz Vlade Srbije.


“DS je naš strateški partner i ko god da vodi tu stranku, ona nam je najbliža po političkim i ideološkim opredeljenjima. Nadam se da što više vrijeme bude odmicalo, da odluka o ulasku u vladu neće uticati na naše buduće odnose”, rekao je Ljajić.

On je kazao da je od socijalista i naprednjaka dobio ponudu “kakvoj od demokrata nije mogao ni u snovima da se nada”, ali i da je sve uradio zbog “opstanka SDPS, koja je mlada i nova stranka”.

Na pitanje da li je jedan od njegovih uslova za ulazak u Vladu Srbije bio da se ne ruši vlada u Beogradu, Ljajić je rekao da “to nije ušlo u koalicioni sporazum”.

“Moram da kažem da to nije ušlo u koalicioni sporazum, ali mi ne bismo blagonaklono gledali ako bi sadašnja vladajuća koalicija krenula da ruši vladu u Beogradu. Ne znam kako bismo mi mogli da ostanemo u toj vladi ako bi se to kojim slučajem dogodilo. Mi smo u koaliciji sa DS u Beogradu i bilo bi iracionalno da tu vladu neko ruši”, ocenio je Ljajić. On je dodao i da bi, ako bi se tako nešto ipak dogodilo, njegova stranka “istog sekunda izašla iz republičke vlade”.

24.09.2013 – Đilas smenjen sa mjesta gradonačelnika Beograda.
Smenom Dragana Đilasa s mjesta gradonačelnika Beograda pala je i gradska vlada

Comments are closed.