Ljajić: ‘Suljo mi se izvinuo i sada možemo zajedno u Vladu’

Uglanin-i-Ljajic-300x217Sjeverni Sandžak – Bez obzira na to što je predsjednik SDPS-a Rasim Ljajić poručivao da zajedno sa predsjednikom SDA Sulejmanom Ugljaninom ubuduće neće sjedeti u istoj prostoriji, a kamoli u vladi, iz Rasimove stranke za “Alo” poručuju da se im Ugljanin više nije nikakva smetnja.

“Pošto se Ugljanin javno izvinio, nama više nije smetnja da zajedno budemo u vladi”, kaže naš izvor iz Ljajićeve partije.

Inače, do prije par dana Ljajić je govorio da preko Ugljaninovih teških riječi, koji ga je u kampanji povezivao sa ubistvima u Sandžaku, ne može da pređe ni pod kojim uslovima.

U isto vrijeme Ugljanin brine drugu brigu, jer telefon nikako da zazvoni. On se i dalje nada da ga predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić neće zaobići i strpljivo čeka poziv na razgovore.

“U toku su razgovori sa svim pred stavnicima političkih stranaka koje su prešle cenzus, pa i ja očekujem poziv na razgovor”, kaže Ugljanin za “Alo” i ističe da je SDA Sandžaka ostvarila dobar izborni rezultat, i da su kao stranka jedini legitimni predstavnici Bošnjaka u Srbiji.  (alo)

Comments are closed.