Ljajić sklopio sporazum sa “Pokretom Krajišnika”

LjajicazapredsjednikaSrbije-410x273Beograd – Socijaldemokratska partija Srbije potpisala je sporazum o saradnji s Pokretom Krajišnika i dijaspore. Sporazum bi, između ostalog, trebalo da donese konačno rešenje izbegličkih problema, rekli su.

Predsjednik pokreta Vlado Čučković je potpisivanjem sporazuma s liderom SDPS-a Rasimom Ljajićem dao podšku listi “Aleksandar Vučić – budućnost u koju verujemo”

Ljajić je naveo da je saradnja s Pokretom Krajišnika pravi znak da je vrijeme da Srbija stavi tačku na problem izbeglica.

“Mi smo kao država i Vlada rešeni da stavimo tačku na izbegličko pitanje, jer je Srbija i dalje prva zemlja u Evropi po broju izbeglica”, rekao je Ljajić.

Iako je broj izbeglica u Srbiji od 1996. godine, kada ih je bilo 618.000, smanjen na 57.000 to ne znači da je problem riješen, jer su izbeglice i danas jedna od materijano i socijalno najugroženijih grupa građana, rekao je Ljajić.

131168Državljanstvo Srbije dobilo je 250 izbeglica, 70.000 ih se vratilo u Hrvatsku i BiH, a 60.000 je otišlo u neke druge zemlje, rekao je Ljajić.

U Srbiji 1.800 ljudi živi u 23 kolektivna centra, od kojih je devet na Kosovu, rekao je Ljajić i dodao da očekuje da će oni biti zatvoreni do 2016. godine.

Obaveza Srbije je da u bilateralnim odnosima reši probleme izbeglica, rekao je on i naveo da treba rešiti još oko 46.000 njihovih slučajeva.

Čučković je rekao da je Pokret odlčio da potpiše sporazum sa Ljajićem jer im je program SDPS-a blizak i da očekuju da će zatvaljujući tome njihovi problemi stići do Parlamenta.

Ljajić je dodao da je SDPS dobio pismo podrške od Saveza udruženja proizvođača malina i bobicastog voća “Srpska malina”, koji je pozvao svoje članove da podrže listu oko SNS. (tanjug)

Comments are closed.